Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

35-åring häktades för återfall i våld mot samma offer

30 november fastställde Svea hovrätt att 35-åringen skulle få skyddstillsyn och 60 timmar samhällstjänst för misshandel av sin sambo. På lördagseftermiddagen utsattes den 29-åriga kvinnan för ny misshandel på samma plats. På tisdagsförmiddagen häktades han.

Annons

Tre månader efter senaste domen häktas nu 35-åringen för ny misshandel av samma offer.

Hovrättsdomen i november var slutat på en process som börjades natten till 4 april förra året. Paret hade varit på fest men gått hem var och en för sig. När 29-åringen kom hem var mannen enligt henne som förvandlad och utsatte hennes för misshandel. Grannar hörde bråk och larmade polis som bröt sig in i lägenheten.

Kvinnan var chockad men berättade om att hon blivit slagen och klämd i ansiktet, möjligen med ett knä. Mannen var ångerfull och enrkände att lättare slag men sa sig inte betvivla var sambon påstod ha hänt. Tingsrätten dömde homom för misshandel med ett straffvärde om två månaders fängelse som ersattes med 60 timmar samhällstjänst.

Mannen greps nu 16.33 på lördagseftermddagen i samma lägenhet och påstås ha både slagit och sparkat sambon. Han förklarades anhållen 18.31 och ställs 09.30 på tisdagsmorgonen inför häktningsdomare, på sannolika skäl misstänkt för misshandel. Han häktas dels för att inte kunna påverka utredningen men också för att förhindra fortsatt brottslighet. Det senare då det bara gått dryga tre månader sedan senaste dom för samma sorts brott.

Den häktade35-åringen har en historia som missbrukare med enstaka inslag av våldsbrott, tidigare mest våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han har avtjänat några kortare straff. Han har tidigare vårdats för sitt missbruk och flyttade till Falun och offrets för vad han nu misstänks för, enligt honom själv för att förändra sitt liv.

Läs även: 25-åring häktad för grov kvinnokränkning

Läs även: Hotade tvätta sambons mun med klorin

Läs även: Offret försökte fria våldsman - blev inte trodd

Annons
Annons
Annons