Annons

Annons

Annons

”Jag är oerhört stolt över mig själv”

Vilken comeback det blev för Clas Björling i lördagens SM i Iron Man. Efter en taktisk triumf vann han med över två minuters marginal till tvåan Ted Ås och slog dessutom nytt banrekord.
- Jag är oerhört stolt över mig själv, säger Björling.

Björling hade innan loppet sagt att målsättningen var att gå ut och göra ett eget lopp och få med sig en bra känsla efter loppet. Någon resultatmässig målsättning hade han inte.
- Även fast jag låg en ganska bra bit bakom täten efter simningen och att de andra ryckte på cyklingen så var det inget jag brydde mig om. Jag var bestämd på att göra mitt eget lopp.

”Bara att ge järnet”

Det skulle alltså visa sig att Björlings egna lopp var så pass bra att det räckte till seger och det var på den avslutande maratonlöpningen som han tog in på konkurrenterna och sedermera gick förbi.
- På sista varvet fick jag veta att jag hade chansen att komma ikapp ledaren (Ted Ås) och då var det bara att ge järnet. Det var ju också planerat innan loppet. Skulle jag ha chansen så skulle jag köra på.
Och med 2,5 kilometer kvar till mål gick han förbi Ås och skaffade sig en lucka som han höll in i mål och tiden blev 8 timmar och 26 minuter vilket var nytt banrekord. Björling menade dock på att det finns kapacitet till mer.
- I min bästa form skulle jag nog kunnat kapa ytterligare tio minuter.

Annons

Annons

Mycket lycklig

Efter att ha lämnat en mycket tuff tid bakom sig är han nu mycket lycklig över framgången.
- Jag är stolt över hur jag la upp loppet och inte stressade upp mig själv. Jag är även stolt över att jag aldrig gav upp och hittade styrkan efter åtta timmar ute på tävlingsbanan.

Hur rankar du det här bland alla framgångar i din karriär?
- Det är ju inte den största framgången i sig om man säger så. Visst fanns det konkurrens men det är ju inte världsnivå om man säger så. Däremot rankar jag det här högt i och med allt jag gått igenom. Prestationsmässigt rankar jag det väldigt högt.
Några fler större tävlingar har han inte inplanerad men väl några andra projekt.
- I september åker jag till Kina och deltar i en multisporttävling. Någon mer Iron Man blir det inte i år.
Istället är siktet inställt på nästa säsong då han hoppas kunna vara tillbaka i världseliten på allvar.
- Jag ska njuta av det här nu och sedan blir det uppladdning inför nästa säsong och med den här segern i ryggen så känns det som att jag är på god väg tillbaka. Det här ger mig ännu mer motivation att fortsätta och nästa säsong hoppas jag kunna delta i internationella tävlingar, säger en mycket glad Björling.

DAVID HELLSING

Clas Björling tog en överlägsen seger i lördagens SM och slog dessutom banrekordet.FOTO: DALREGEMENTETS IF

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan