Annons

Annons

Annons

Ogier har kopplat greppet

KARLSTADFransmannen Sebastien Ogier har kopplat ett ordentligt grepp om Rally Sweden. Han dominerade stort under fredagen och vann fem av sju sträckor.– Än så länge har vi inte vunnit något, svarade han på frågan om han redan avgjort årets rally.Och självklart är det långt kvar, närmare bestämt två dagar och 14 sträckor. Men Ogier kunde knappast ha önskat en bättre start. 31 sekunder ner till landsmannen Sebastien Loeb och ytterligare två sekunder till teamkamraten Jari-Matti Latvala.

– Ett bra avstånd men det är två långa dagar kvar. Fast självklart har vi börjat fundera på att vi kan vinna och det gäller att hålla koncentrationen, sade Ogier som medgav att tanken var att sänka tempot en aning på fredagseftermiddagens sträckor.

– Målet var att hålla avståndet, inte öka det. Men vi hade en bra känsla och vi ökade avståndet naturligt och då var det bara att fortsätta så hela eftermiddagen, sade han.
Sebastien Loeb är ute på sin avskedsturné och han skulle självklart vilja vinna sitt sista rally i Sverige. Men efter fredagen har världens genom tiderna bästa rallyförare en hel del att jobba in.
– Gapet är för stort för att köra in men det är ett långt rally, sade han.
En glad överraskning var unge värmlänningen Pontus Tidemand. Han körde respektlöst i sin debut i värstingklassen och ligger sexa totalt, 1,22 efter täten.
– Det har gått över förväntan. jag är väldigt nöjd med dagen, sade Tidemand som berättade att
han inte gasade för fullt.
– Vi åker inte hundra procent, lite marginal har vi.

Bakom Ogier körde norrmannen Mads Östberg bäst. Men redan på första sträckan fick han tekniska problem med en överhettad motor.
Och när han och kartläsaren Jonas Andersson försökte lösa problemet kom de försent till andra sträckan och åkte på ett tidstillägg på 20 sekunder. Utan det tillägget hade han varit tvåa. Nu är han istället cirka tio sekunder efter Loeb och Latvala.
– Målet i morgon är att köra ikapp dom, sade Östberg.

Annons

Annons


Lars Ingvar Eriksson


Rally, VM–deltävl 2 av 13, Svenska rallyt, e andra dagen (8 av 22 ss): 1) Sebastien Ogier, Frankrike, Volkswagen, 1.16.00,1, 2) Sebastien Loeb, Frankrike, Citroen, +31,4, 3) Jari-Matti Latvala, Finland, Volkswagen, +33,1, 4) Mads Östberg, Norge, Ford, +42,3, 5) Jevgenij Novikov, Ryssland, Ford, +1.11,7, 6) Portus Tidemand, Sverige, Ford.

Fransmannen Sebastien Ogier dominerade stort under fredagen och har ett försprång på hela 31 sekunder inför helgens sträckor. foto: Lars ingvar Eriksson

Svenskhoppet Pontus Tidemand imponerade i debuten och ligger sexa totalt.

Rallymästaren Sebastien Loeb har en hel del att köra in.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan