Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Malung

Fartfylld folkfest i Sågen

Publiken svek inte Sågensträckan den här gången heller. Flera tusen rallyentusiaster hade parkerat sig längs den klassiska sträckan när årets Svenska rally drog fram i dala-och värmländska skogarna.

Annons

Att den stora publikplatsen uppe vid målgången stängts av märktes ändå på folklivet i byn Sågen.
– Det var nog många fler i år som valt att se rallyt uppe i Nybofjäll, konstaterar Inger Larsson från Sågen.
Både i bystugan och NTO-lokalen i Sågen hade man serveringarna öppna under lördagen. På eftermiddagen ökade publiktrycket betänkligt. Det märktes på parkeringsplaserna och runt kolbullerian i byn.
– Vi sålde mycket kolbullar och det gick riktigt bra, säger Inger Larsson.
Rallypubliken är speciell på många sätt. Här finns de verkliga motorentusiasterna som följer rallyt med klockan i handen. En hel del tar det som en dagsutflykt i skogen med mycket korv och annat gott i ryggsäcken.
Redan tidigt på lördagsmorgonen gick ett led med unga och gamla välutrustade rallyentusiaster upp mot Sågbyn. Bilarna parkerade man nere i byn. Det gäller att vara tidigt på plats om man ska få bästa utsikt över bilarna som dundrar fram på de krokiga vägarna. Något problem att hålla värmen i pausen mellan de två specialsträckorna verkade det heller inte vara. När man är på rally hör det till att man sitter runt en eld.

Leif Olsson
leif.olsson@daladem.se

Annons

Annons

Knappt har solen hunnit stiga upp innan de första är på plats i rallyskogen. FOTO: JONNY TONGRING

Kolbullar smakar bra när man är ute i skogen. Foto:Leif olsson

Det gäller att ha pannan kokande när man är på rally.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy