Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Gängmän åtalade för mordförsök

Den ene högg med kniv, den andre slog med kofot. Enligt åtalet var det ett ingripande från hans sambo som räddade 42-åringen liv. Priset för det var att kvinnan själv blev slagen blodig med kofoten.

Nu åtalas två kända gängmän för mordförsök, grov misshandel och grovt hemfridsbrott
Det var natten till 8 december som de båda männen, 28 och 29 år gamla, trängde sig in hos småbarnsfamiljen i Falun. Mannen tillhör själv en grupp nära det kriminella nätverket hells angels och har avtjänat fängelsestraff för brott relaterad till gängtillhörigheten.
De åtalade bekänner sig öppet till konkurrerande gänget outlaws och har mångåriga meriter som kriminella.
De nekar till allt vad de anklagas för.
De har dock utpekats av offren när de hörts av polis omedelbart efter händelsen. Vidare har båda setts av flera personer under kvällen och natten och vidare har en handske med DNA från 28-åringen hittats där flyktbilen väntade.

Blod från offret fanns dessutom på 29-åringen tröja, på en beslagtagen kniv och på en handske som hittades i den bil våldsverkarna använde. vidare hittades blod från 42-åringen också på en stolpe inne i bilen.
42-årigen blev knivskuren i huvud, nacke och händer och fick ena armen avslagen med vad som antas vara en kofot.
29-åringen har under tiden i häkte hunnit åtalas för ytterligare några brott. I stämningen ingår även åtal för hälerieförseelse då han hanterat stulen kopparkabel i Leksand.
28-åringen har hunnit lagföras i häkte. Två dagar efter händelse fick han åtalsunderlåtelse för narkotikabrott. han har dessutom ett ännu inte avtjänat fängelsestraff hängande över sig.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.seNästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy