Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta

Avesta köper Krylbo station för 1,5 miljon

Annons


Kommunstyrelsen har sagt ja till köpeavtalet som upprättats mellan Jernhusen och kommunen.

Går allt som planerat övertar kommunen huset den första juni.

- Det här är bra för kommunen och för Krylbo, säger i dag kommunalrådet Lars Isacsson.

Han betonar dock att kommunfullmäktige måste godkänna avtalet innan det vinner laga kraft och det historiska stationshuset kan bli Avestas.

Annons

Eftersom mars månads fullmäktigesammanträde är inställt, kommer beslutet om att köpa Krylbo station inte att fattas förrän den 22 april.

Annons

– Förslaget på tillträdesdatum är också satt utifrån ifall beslutet överklagas, säger Anders Friberg.

Han har haft i uppdrag att förhandla om stationshuset för kommunens räkning.

- Jag är nöjd, med hur förhandlingarna förts och jag anser att nivån är rimlig. Både kommunalrådet och oppositionsrådet har varit fullt informerade hela tiden.

För många Krylbobor kommer säkert beskedet om att Avesta kommun till slut fick erbjudandet att köpa huset, som något positivt då huset utgör en viktig symbol för Krylbo som samhälle. Hur många bud som Jernhusen totalt haft på Krylbo stationshus, är dock oklart.

- Det vet inte jag. Förhandlingarna har dock skett i bra och konstruktiva diskussioner, säger Anders Friberg.

Nöjd över köpeavtalet är också kommunalrådet Lars Isacsson som sedan tidigare uttalat vikten av huset för Krylbo, inte minst utifrån husets själ.

Hur ska ni då fylla huset med?

- Det blir nog ingen svårighet. Där finns hyresgäster idag. Vi har dessutom kommunala verksamheter som kan flytta in. Exempelvis hemtjänsten. Vi har ju en regel i kommunen om att i första hand fylla våra egna fastigheter med vår verksamhet. I dag hyr vi in viss verksamhet i Krylbo hos Rivella.

Kerstin Eriksson

Annons

Annons

Annons

Till toppen av sidan