Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey

Mora tappar flera tongivande spelare

Moras lagkapten Tobias Ericsson lämnar Mora efter två säsonger, ny klubbadress blir seriekonkurrenten Malmö Redhawks. Dessutom jagas Daniel Viksten och Tom Nilsson av flera elitserieklubbar och får sannolikt betraktas som förlorade för Mora. – Tom betraktar jag som förlorad, men vi får se vad som händer med Viksten. Jag förstår att det finns intresse från elitserien och Daniel har definitivt potential för högre uppgifter, säger MIK-tränaren Patric Wener.

Samtidigt är det flera spelare i den gångna truppen som inte får några nya kontrakt, bland andra båda målvakterna Daniel Hansen och Ervins Mustukovs.
– Det ser ut så här varje år, spelare kommer och går. Men jag är inte ett dugg orolig för att vi inte ska få ihop ett slagkraftigt lag även till kommande säsong, säger Wener.
Tobias Ericsson gjorde första säsongen i Mora 16 poäng (5+11). Den här säsongen blev han lagkapten och lyfte sig både som ledare på plan och målskytt med att mer än dubblera poängen till 34 (16+18).
– Tobbe kommer från Stockholm och ville tillbaka till en storstad där det finns helt andra möjligheter och när frun nu ska studera så föll valet på Malmö. Det är bara att önska Tobias lycka till, säger Patric Wener.
– Han är en av de bästa spelarna i allsvenskan. Han vill framåt och kan ta ytterligare kliv, säger Malmös vd och sportchef Patrik Sylvegård till sydsvenskan.se.

Mora låter också kontrakten gå ut för backarna Jens Hellgren, Kalle Ekelund och Prestin Ryan. Även forwarden Jens Holmström lämnar Mora tillsammans med lånen Toni Kallela som går tillbaka till Finland och Emil Molin, Brynäs.
Däremot hämtar Mora hem sin utlånade målvakt Mantas Armalis från Tranås.
– Vi ska också ha ytterligare en målvakt och vi har i det närmaste klart med honom, men eftersom det återstår en del detaljer så väntar jag med att gå ut med namnet, säger Wener.
– Den här säsongen hade vi ingen spelare i topp 25 i poängligan och det vi främst nu söker är fyra spetsspelare som kan producera. Men också en eller två tuffa backar och forwards som kan stå upp och ta kampen framför båda målen.

Vad är du mest nöjd med den här säsongen?
– Att vi har en fart och glädje med tro på framtiden i föreningen. Och att många spelare tog ett kliv framåt i sina karriärer.

Vad är du minst nöjd med?
– Lagbygget som inte hade tillräcklig tuffhet och säkerhet, samt att vi missade slutspelet med bara en poäng.

Förutom ett fortsatt lagbygge för Mora så är det närmast på programmet ett ”tryout”-läger för J20-spelare den 25–26 mars. Ett läger som Mora hoppas kunna scouta några juniorer som till och med kan vara med och nosa på A-lagsplatser.
I övrig planering ligger en turnering i Lillehammer och en träningsmatch mot Lugano i Schweiz.
– Sedan tänker vi ha två sommarläger någonstans i Dalarna för att svetsa ihop truppen, säger Wener.

Håkan Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy