Annons

Annons

Annons

Ny förare klar för Brovallen

Avesta-baserade teamet Brovallen Design har klart med 22-årige Niclas Olsson från Trollhättan i racingserien STCC i år.– Det ska bli jäkligt kul, säger Olsson inför sin riktiga debut i svenska eliten.

Niclas Olsson körde STCC (Scandinavian Touring Car Championship) förra säsongen, då i privatförarcupen. Nu ska han vara med och fightas om SM-guldet.

– Niclas är en talang som jag tror kommer att blomma ut, säger Brovallen Designs teamchef Tobias Johansson.

Annons

Annons

Redan i december gjorde 31-årige Jocke Mangs från Södertälje klart med en fortsättning i dalateamet. Han rattade deras Citröen C5 BDE förra året i TTA-serien.

Nu har Brovallen Design en ledig bil kvar i garaget.

– Vi jobbar på att även den ska komma ut på banan, säger Tobias Johansson.

STCC drar igång helgen 3-4 maj på Knutstorp. Åtta deltävlingar ingår i det svenska racingmästerskapet.

Den här veckan kördes årets tre första testdagar, på Knutstorp. Niclas Olsson fick bekanta sig med sin nya bil för första gången.

– En riktig racerbil som är svår att lära sig. Men den är snabb och det finns mycket potential. Jag har haft lite problem att hitta rätt med bromsarna, det har varit den största utmaningen, säger han.

Olsson var en bit efter i testerna, men det är inget som bekymrar honom.

– Jag var på Knutstorp för att få många varv och lära mig bilen, resultat betyder ingenting i det här läget. De flesta i startfältet har ett års erfarenhet av bilen, vi har en del att ta igen.

Jocke Mangs var med och högg i toppen under testerna. Under sista passet blev han femma, bara en och en halv tiondel från toppen.

– Tre problemfria testdagar, summerar Tobias Johansson.

I veckan har det också blivit klart att SVT kommer att direktsända de flesta av årets STCC-tävlingar i SVT Play och i någon av huvudkanalerna SVT1 eller SVT2.

Ett tvåårigt avtal har skrivits.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan