Annons

Annons

Annons

Fotboll

Dalkurds 1–0-Smajl

Det var Dalkurds första 1–0-seger på bortaplan i division 1.
Nu förklarar segerskytten Smajl Suljevic, 18, hemligheten.
– Vi har tränat på att stänga matcher.

Dalkurd gör sin målsnålaste säsongsinledning sedan nykomlingsåret 2010.
Det är ingen tillfällighet.
– Vi vill spela lite effektivare fotboll än tidigare år. Vi är väl medvetna om att vi har offensivt skickliga spelare, men vi vill vara med i matcherna i 90 minuter, säger tränaren Umut Koc.

Mot Sandviken gick det ut på att först försöka minimera Sandvikens balansspelare Andreas Gillströms och Jens Åbergs påverkan på spelet.
– Jag vill hylla Tony (Andersson, tränare i Sandviken) för Sandvikens sätt att spela fotboll, men vi har rätt bra koll på Sandviken, kan deras spelare och gjorde det bra, konstaterar Umut Koc.
När sedan Dalkurd fick en fast situation efter fem raka Sandvikenhörnor i första och början av andra halvlek så utnyttjade Smajl Suljevic frisparken till att göra 1–0 via Andreas Gillström i 54:e minuten.
– Vårt mål är lite turligt. Matchen stod och vägde och det kunde ha gått åt båda hållen, säger Koc.
Det var sedan heller inte mycket som talade för att Suljevics mål skulle räcka till tre poäng för Dalkurd.

Laget hade före lördagens match bara hållit nollan två gånger, för tre år sedan mot Sirius (0–0) och i augusti i fjol mot Enköping (också 0–0), på bortaplan i division 1 norra och 1–0 hade laget bara vunnit med vid tre tidigare tillfällen, samtliga på hemmaplan under säsongen 2011, mot Vasalund, Hammarby TFF och Boden.
Men Frank Pettersson och Peshraw Azizi växte ut till jättar därbak när Sandviken började lyfta in bollar i straffområdet sista halvan av andra halvlek.
– Vi har tränat på att stänga matcher. Vi spelade bra på försäsongen och defensivt ser det jättebra ut, säger Smajl Suljevic, själv en av nyckelspelarna med sin fysik på mitten.

Var det här ett stort steg för Dalkurd?
– Det var absolut ett stort steg. Vi ser att vi kan bara vi krigar och visar inställning.
Umut Koc:
– Målet är att ingen ska falla ur ramen och det visar vi i dag.

2–1 i målskillnad på två matcher. Kommer påtryckningar från styrelsen om att ni spelar för tråkigt snart?
– De var väl medvetna om det här när vi tog jobbet och vi känner fullt förtroende. Vi går inte lika lätt bort oss nu. Det gör att vi inte skapar lika mycket målchanser, men samtidigt släpper vi inte till målchanser heller.

Markus Josefsson/DTAnnons

Annons

Division 1Sandviken–Dalkurd 0–1 (0–0)
Målen: 0–1 (54) Smajl Suljevic.
Hörnor: 6–1 (3–0).
Varningar, Sandviken: -. Dalkurd: Linus Bolin.
Domare: Mikael Devletyan Gudmundsson, Johanneshov.
Publik: 1 009.Dalkurd fick jubla i Sandviken. Nollan i 1–0-segern var den blott tredje på bortaplan sedan avancemanget till division 1 2009. Foto: Markus Josefsson/DT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan