Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Han får chansen i BrageDen 18-årige mittfältaren debuterade i Superettan för två år sedan och fick göra ett inhopp ifjol. I fredags mot Assyriska blev han inbytt i den 79:e minuten, då Toompuu tvingades bryta med en fotskada. Det var Lindmarks första minuter i Superettan i år.– Stefan har sett väldigt bra ut i U21 på slutet och spelade dessutom två matcher i Svenska cupen tidigare i våras. Han förtjänar den här chansen, säger tränare Karlsson som inte vill avslöja exakt hur Brage formerar laget mot ÖSK.– I och med att vi har ett par avstängningar, så kanske vi kan överaska dem på något sätt.
Stefan Lindmark är redo och bryr sig inte om att det är serieledaren som gästar Domnarvsvallen på måndagskvällen.– Jag känner att jag har växt i mitt spel de senaste veckorna. När jag nu får chansen kommer jag bara att fokusera på mitt. Det spelar inte så stor roll vilka vi möter.
Vad är det du ska bidra med?– Jag är en tvåvägsspelare och vill vara delaktig, kanske främst i offensiven. Jag ska försöka styra och ha mycket boll.Förutom mittfältsduon Toompuu och St Cyr saknas även Niklas Sandberg, som stängdes av i två matcher efter sin utvisning mot Falkenberg.
Kan ni slå Örebro?– Allt är möjligt. Vi vet att vi kan mäta oss med de bästa när vi presterar bra. Men Örebro har ett bättre lag på papperet än vad vi har och de kommer också till spel från en längre vila, eftersom de inte hade match i fredags, säger Karlsson.
Andi Toompuu är inte bara avstängd. Bragekaptenen skadade även foten mot Assyriska.
Hur allvarlig är skadan?– Det är en rejäl stukning, men han kan gå på foten och ska undersökas ytterligare under måndagen.

Stefan Ericson/DT

Annons

Stefan Lindmark ersatte Andi Toompuu, när denne skadades mot Assyriska i fredags. Den lovande 18-åringen får fortsatt förtroende på mittfältet i Brages match mot Örebro på måndagen. Foto: Klockar Mattias Nääs/DT

Annons

Annons

Till toppen av sidan