Annons

Annons

Annons

Fotboll

Klubbrekord av Dalkurd


Söndagskvällens hemmamatch mot Västerås slutade med ett målkalas – 5–0. – Sex raka segrar har vi inte haft i ettan tidigare, säger sportchefen Adil Kizil.
Dalkurd fick en kanonstart, då Chidi Omeje snyggt nickade 1–0 redan i den tionde minuten. Samme Omeje tvingades dessvärre avbryta matchen ett par minuter senare på grund av en knäskada.– Han har haft problem med knäet tidigare i veckan och för tillfället vet vi inte hur allvarlig skadan är, säger Dalkurdtränaren Umut Koc.Dalkurds offensiv mattades en aning när Omeje utgick, men laget hade ändå ett klart grepp om den första halvleken.
En märklig situation inträffade i den 40:e minuten, då domaren blåste straff till Västerås, men sedan ändrade sig till offside.– Jag hade blivit vansinnig om jag hade varit Västeråsspelare, säger Brwa Nouri.Domaren Andreas Svahn:– Jag konfererade med min assisterande domare och vi var överens om att det var rätt att ändra till offside.I samband med situationen visades VSK-tränaren Eric Acar upp på läktaren. – Han uppförde sig inte som man bör göra, säger Andreas Svahn.
Nio minuter in den andra halvleken fick Dalkurd en straff, som Brwa Nouri säkert förvaltade. Fyra minuter senare punkterade Nouri matchen när han avslutade ett högklassigt anfall med att sätta bollen i högt i VSK-målet.– Ett grymt anfall. Jag fick bollen på foten av Alex (Ekblad), säger Nouri.VSK hade en frispark i ribban i läge 3–0, men var totalt sett för svagt för att kunna hota segermaskinen Dalkurd.– Vi ska absolut inte skämmas för segern, men vi tar den också med en stor portion ödmjukhet. Om Västerås hade kvitterat på straff, så vet man inte hur matchen hade slutat, säger Brwa Nouri.– Precis. Det är hela tiden små marginaler som avgör, instämmer tränaren Umut Koc.Sex raka segrar i division 1 är klubbrekord för Dalkurd. Lagkapten Brwa Nouri om säsongsinledningen:– Vi har fått bort individualiststämpeln och arbetar mer som ett lag i år. Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans.
Men förlorar gör ni ju inte?– Jodå, i cupen mot Kvarnsveden och Korsnäs, säger Nouri. Nästa match spelas borta mot Nyköping den 2 juni.

Stefan Ericson/DT

Annons

Annons

Fakta

Matchfakta

Division 1 Dalkurd–Västerås SK 5–0 (1–0)Målen: 1–0 (10) Chidi Omeje, 2–0 (54) Brwa Nouri (straff), 3–0 (58) Brwa Nouri, 4–0 (67) Michael Junior Omoh (straff), 5–0 (90) Linus Bolin.Varningar, Dalkurd: Micael Tuhkanen, Västerås: Karwan Zarifnejad, Tobias Holmgren, Oliwer Malmqvist, Andreas Östling, Patrik Grönvall, Domare: Andreas Svahn, Karlskoga.Publik: 355.


Michael Junior Omoh var svårfångad för VSK-försvararna som drog på sig två straffar i försöken att stoppa Dalkurdspelaren. Foto: Daniel Patiño/DT

Brwa Nouri stod för två av Dalkurds mål i segermatchen hemma mot Västerås. Laget är nu uppe i sex raka segrar och befäster sin position i delad serieledning med storfavoriten Sirius. Foto: Daniel Patiño/DT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan