Annons

Annons

Annons

Annons

Avesta

Odelberg fångade publik med sitt tal

– Vänsterpartiet är ett tillgänglighetsparti, sa Jesper Odelberg när han talade i ösregnet på Lilla torget.
Vänsterpartiet och socialdemokraterna manifesterade under rubriken ”Tillsammans för ett mänskligare samhälle”.

Joacim Hall och Jakob Knapp satte stämningen med musik, ett hundratal personer samlades och blev kvar trots att regnet tilltog ordentligt.
Pia Aronsson (V) talade om att det är en demokratisk rättvisefråga att alla ska kunna delta i samhället. Hon berättade om försäkringskassan bedömningar att den som kan föra gaffeln till munnen inte behöver assistans att äta.
– Det är inte rimligt att all kraft ska gå åt till att klara att faktiskt få i sig maten. Det finns ingen helhetssyn på människor. Hur kan det komma sig att samma lag om att få sina grundläggande behov tillgodosedda nu tolkas på ett annat sätt? Pengarna går före humanismen, sa Pia Aronsson

Pia Aronsson sa att Vänsterpartiet kräver en skärpning av LSS, det skulle inte bara innebära att fler får rätt till ett anständigt och värdigt liv utan också skapa fler jobb.
Lars Isacsson (S) talade om kommunens omöjliga val när Försäkringskassan försämrar villkoren och kommunerna får ta över kostnaderna.
– Den moderatledda regeringen har raserat sjukförsäkringen.

Kvällens huvudtalare var Jesper Odelberg, ståuppkomiker, artister och vänsterpartist. Han kommenterade bland annat SVT:s porgram Mot alla odds.
– Det är bara sensations-tv som inte görs på de funktionshindrades villkor. Vem som helst skulle bli handikappad i Afrikas vildmark. Det vore mycket bättre om SVT visade hur det är att som rörelsehindrad ta sig genom Sverige med flyg, buss och tåg. Då vore det på riktigt.
Han angrep David Lega (KD).
– Man kan inte hålla på ett högerparti och vara funktionshindrad, det går inte ihop, sa Jesper Odelberg.
Och fortsätter:
– David Lega har förstört allt som byggt upp med LSS genom att sitta och le och vara medgörlig och inte göra någonting för oss funktionshindrade.
Jesper Odelberg frågade om publiken tyckte att han skulle ställa upp i EU-valet. När svaret blev ett rungande ja lovade han att göra det.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan