Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Brage föll igen

Brage förlorade sin sjätte match på de första nio hemma mot Örebro.
– Typiskt en sådan här match, säger tränaren Conny Karlsson efter 0–1.

Efter en jämn första halvlek, där Örebro tog över mot slutet, stod det 0–0 i halvtid.
Bästa chansen hade Samuel Wowoah, som omarkerad nickade över från nära håll på en hörna i 34:e minuten.
I början av andra halvlek fortsatte Örebro att skapa de farligaste chanserna och i 53:e minuten satte Mohammed Khalid Saeid ett drömskott i högra krysset efter en frisparksvariant där Ahmed Yasin spelade i sidled när Patrik Carlgren satte tre man i muren.
– Han hade kunnat nöja sig med två, konstaterar Conny Karlsson.
Bara tre minuter senare hade Brage sin gyllene kvitteringschans när Dragan Kapcevic tog ner bollen och sköt i en båge över Oscar Jansson på Dulee Johnsons lyftning mellan mittbackarna.
Bollen gick dock i ribban och ner.
Brage skapade många hörnor och lägen för Tyler Ruthvens långa inkast, men lyckades inte få in bollen.
– Det är typiskt en sådan här match som är relativt jämn. Det laget som ligger i toppen får med sig tre poäng. Vi jobbar bra, spelmässigt är det riktigt bra i stora delar av matchen. Men vi har lite oflyt i avsluten. Dragans skott i ribban och så vidare och ett par väldigt bra räddningar av målvakten. Prestationsmässigt är vi bra på, men det hjälper föga när det är poäng vi spelar om, säger Conny Karlsson.
Örebrotränaren Per-Ola Ljung:
– Vi är nöjda med segern. Det var en väldigt svår bortamatch. Brage är ett helt annat lag än för tre fyra veckor sedan. De har hittat formen och fått fason. Det blir bättre i takt med att Conny lär känna spelarmaterialet.

Markus Josefsson/DT

Annons

Annons

Fakta

Superettan

Brage–Örebro 0–1 (0–0)Målen: 0–1 (53) Mohammed Khalid Saeid.
Hörnor: 7–5 (1–3).
Varningar, Brage: Njogu Demba-Nyrén, Örebro: Ahmed Yasin, Shpetim Hasani.
Domare: Antti Kanerva, Olofstorp.
Publik: 1 947.
Brage på Domnarvsvallen: Patrik Carlgren – Johan Persson, Peter Magnusson, Tyler Ruthven, Adam Gradén – Mats Cato Moldskred (88), Dulee Johnson, Stefan Lindmark (78), Andreas Ljunggren-Eriksson – Njogu Demba-Nyrén (46), Dragan Kapcevic.
Ersättare: Bryan Meredith, Jan Tauer, Oscar Andersson, Martin Rosell (46), Joakim Broman, Peter Nilsson (78), Anton Lundin (88).

Annons

Annons

Till toppen av sidan