Annons

Annons

Annons

Fotboll

Fall framåt för Brage

Ett rejält fall framåt spelmässigt. Ändå blev det en tung uddamålsförlust med ett mål mot två.
– Personligen tycker jag att vi släpper in för enkla mål, säger Bragetränaren Zvezdan Milosevic efter hemmamatchen mot Sundsvall.

Det började ungefär som det brukar. Redan i matchens första minut drog Bragebacken Tyler Ruthven på sig en varning, och är därmed avstängd nästa match. Fem minuter senare satte Sundsvall matchens första mål.
Bragemålvakten Bryan Meredith stod långt ut och fick backa snabbt på Ari Skúlasons höga skott. Meredith hann på bollen men lyckades inte tippa den över målburen utan fick se den träffa nätmaskorna bakom sig.

Ändå fanns goda intentioner i Bragegänget. Inga huvuden hängde och inga fötter stod stilla.
– Vi visar en helt annan attityd och inställning än vi gjort tidigare, jag är supernöjd med spelarnas inställning, säger Milosevic som gjorde sin andra match som Bragecoach.
Målchanser skapade man dessutom. Den outtröttlige norrmannen Mats Cato-Moldskred var den som var närmast att näta, men i stället för kvittering kunde gästernas Ari Skúlason sätta sitt andra mål för kvällen. Ett lågt placerat skott vid Bryan Merediths vänstra stolprot.
– Det märks att de är ett lag i medgång och vi ett i motgång. Vi får ingenting gratis, menar Milosevic.
Efter paus var det ännu bättre fart på Brage. Dulee Johnson var nära att sätta reduceringsbollen precis i inledningsminuterna, men det stenhårda skottet från en och en halv meters håll dundrade in i ribban.

I den 75:e minuten kom dock ett välförtjänt Bragemål. Den extremt löpsugne Peter Nilsson skickade in ett inlägg från vänsterkanten, och framme på det höll sig ingen mindre än Dragan Kapcevic, den forna skyttekungen som nu satte sitt första mål för säsongen.
– Skönt för honom att få göra mål. Hela laget gjorde en strålande prestation i andra halvlek, berömmer Milosevic.
Med tre minuter kvar att spela var Bragebacken och lagkaptenen Peter Magnusson bara en ribba ifrån att nicka in kvitteringen. Men 1–2 stod sig matchen ut, och trots ett spelmässigt lyft blev det ännu en förlust för Brage.

– Vi har mycket som vi kan ta med oss från den här matchen. Vi har visat oss själva att vi kan om vi vill, avslutar Milosevic, och får medhåll av gästernas tränare Roger Franzén:
– Vi kom undan med blotta förskräckelsen, konstaterar han.
Bragemålvakten Parik Carlgren fick sitta på bänken den här gången, men för hans del väntar andra äventyr inom kort. Han ska nämligen åka på en veckas provträning med Queen´s Park Rangers som åkte ur Premier League i våras.
– Mest troligt är att det blir under sommaruppehållet. Vi får se vad Brages ledning tycker, säger Carlgren.

Elin Broman/DT

Annons

Annons

Brage-Sundsvall 1-2 (0-2)

Mål: 0–1 (6) Ari Skúlason, 0–2 (31) Ari Skúlason, 1–2 (75) Dragan Kapcevic
Hörnor: 10–2 (4–1).
Varningar, Brage: Tyler Ruthven. Sundsvall: Adam Chennoufi, Daniel Sliper
Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 1 591.
Brage på Domnarvsvallen: Bryan Meredith – Peter Magnusson, Niklas Sandberg, Tyler Ruthven – Johan Persson, Stefan Lindmark, Dulee Johnson, Martin Rosell (67), Mats Cato Moldskred – Peter Nilsson, Dragan Kapcevic.
Ersättare: Patrik Carlgren (mv), Njogu Demba-Nyrén (67), Anton Lundin, Oscar Andersson, Prince Eboagwu Etuwe.

Peter Nilssons Brage gjorde en bra match mot Sundsvall, men förlorade ändå med uddamålet. Nilsson var själv nära att näta flera gånger. Foto: Claes Söderberg

Zvezdan Milosevic gjorde sin andra match som Bragetränare. Foto:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan