Annons

Annons

Annons

Annons

Nostalgi får publiken att minnas och sjunga

Text: Det är Solveig Bergqvist-Larsson som tar oss tillbaka och öppnar minnenas arkiv från 50- och 60-talet då hon själv växte upp på landsbygden. Kläderna är från Algots, halstabletterna heter Tulo och Bronzol och på radio lyssnar vi till frukostklubben. Tillsammans med Cecilia Kyllinge, på sång, och Olle Nyberg, på piano, bjuds publiken på en sprakande sång- och skrattfest.

Det är färgglada klänningar, ljudeffekter och träffande skämt som får publiken att brista ut i skratt och i applåder. Reklamjinglarna regnar ner på publiken och det är svårt att själv inte sjunga med. När man nämner de klassiska sångerna som "Leva livet", "Är du kär i mig ännu Claes-Göran?" och "Det ska vara tunna skivor av dig" kan publiken inte hålla sig längre. Folk står upp och sjunger, man klappar i takt och skratten utbrister på varannan stolrad.

Solveig Bergqvist-Larsson berättar om roliga barndomsminnen om den skrämmande danska tandläkaren, när man lekte ryska posten med killen i klassen och när man dansade tryckare för första gången. Mycket kontakt med publiken gör att showen hålls levande från start till slut.
Cecilia Kyllinges stämma förbluffar alla, med rena toner och en stark energi på scenen vill publiken att showen ska hålla på i evigheter. Olle Nyberg bidrar med duktigt pianospel och roliga punchlines.

Vid föreställningens slut står alla upp och sjunger till tonerna av "I natt jag drömde" av Vreeswijk. Applåderna ljuder genom lokalen och showen avslutas med ett efterlängtat extranummer innan publiken går ut i sommarkvällen. I folkströmmen mot parkeringen kan man höra skratt och någon som nynnar på "Jag är en tuff brud i lyxförpackning". Ta't lugnt, ta en toy verkar ha varit allt utom ett fiasko.

Efter att ha turnerat landet runt och uppträtt på bland annat Göteborgs Stadsteater så bjuds Rättvik på nästa omgång av nostalgi. Det är under Classic Car Week, vecka 31, som Solveig Bergqvist-Larsson, Cecilia Kyllinge och Olle Nyberg står på scenen ännu en gång för att öppna minnenas arkiv och få oss att sjunga allsång.

Emma Andersson
emma.andersson@daladem.se

Annons

Annons

Ta't lugnt, ta en toy bjuder in till mycket skratt och sång. Foto: Emma Andersson

Cecilia Kyllinges sång träffar publiken med klassiska sånger från 50- och 60-talet. Foto: Emma Andersson

I slutet av föreställningen blev det allsång till tonerna av "I natt jag drömde". Foto: Emma Andersson

Mycket skratt blev det när Solveig visade hur den första tryckaren gick till. Foto: Emma Andersson

Under Woodstock bjöds publiken på ett uppträdande av Janis Joplin. Cecilia Kyllinge gör en nästan läskig röstimitation av artisten. Foto: Emma Andersson

Annons

Annons

Till toppen av sidan