Annons

Annons

Annons

Fotboll

Skandalscener efter Faluderbyt

fotboll/falun
Falu FK och Korsnäs spelade 2–2 i derbyt på Kopparvallen, men det var knappast resultatet som de kvarvarande åskådarna pratade om efter matchen.
Stor kalabalik utbröt när en Faluspelare misshandlade en Korsnässupporter efter slutsignalen.
Domaren blåste av matchen och spelarna tackade varandra och Falu FK började jogga ner efter matchen.

Hela truppen passerade det ställe på Kopparvallens läktare där en del av KIF-supportrar hade samlats. Och glåpord haglade över FK-truppen, en del var också rasistiska och då brast det för en av Faluspelarna som hoppade upp på läktaren och slog till en Korsnässupporter rakt i ansiktet så blodet rann från ögonbrynet.

En riktigt trist avslutning på ett småtrevligt derby och Faluspelaren blir med största sannolikhet polisanmäld för misshandel.
– Sånt här ska en spelare tåla, det gapas från läktarhåll i varje match. Helt oacceptabelt att en spelare hoppar upp på läktaren och misshandlar en åskådare, säger KIF-supportern som blev misshandlad.

Matchen då? Ett trevligt derby för publiken där chanserna avlöste varandra, speciellt i den första halvleken och den andra halvan av andra halvlek. Resultatet får betraktas som rättvist även om Korsnäs hade lite mer av spelet och kanske även några fler målchanser.
Korsnäs ledde matchen till den 88.e minuten, men då högg tvåmålsskytten i FK, Emil Göras, till och vände på en femöring och skickade in kvitteringen. Stort jubel i FK-lägret.
– Jag tycker det blev rättvist till slut, men alltid surt att tappa tre poäng i slutet av en match. Men jag tycker trots allt att vi gör en av de bättre matcherna den här säsongen, i varje fall sett över 90 minuter, säger Korsnäs assisterande tränare Niklas Forslund.

Faluns tränare var glad för poängen, men i övrigt var det inte mycket att yvas över.
– Vi kom inte alls upp i nivå. Vi hade pratat om attityd, men tyvärr attackerade vi alldeles för nonchalant. Men vi får vara glada för poängen, speciellt när kvitteringen kom så sent, säger Tomas Johansson.
Bäst i hemmalaget var tvåmålsskytten Emil Göras, även hela fyrbackslinjen som spelade stabilt.
I Korsnäs glänste Jean-Pierre Kayal på vänsterkanten och Emil Folkesson på den andra kanten.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

Annons

Annons

Fakta

Div 3 södra Norrland

Falun Korsnäs 2-2 (1-1)Mål: 1–0 Emil Göras (33), 1–1 Martin Holmqvist (45+1), 1–2 Nermin Sarhatlic (78), 2–2 Emil Göras (88).
Utvisning, Korsnäs: Daniel Karlsson (två gula, 90+3).
Domare: Joakim Östling, Västerås.
Publik: 541.

Emil Göras trycker in 2–2 i den 88:e matchminuten. Foto: Mikael Forslund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan