Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vansbro

Sabaton backar upp Svenne Rubins

Sabaton i full gång med att sjunga "Svart slang!", som kommer höras på Svenne Rubins kommande singel. Foto: Jonas Stentäpp

Annons

Snart släpper Svenne Rubins sin nya singel "Svart slang".
Som förstärkning i låten och i videon har vansbrorockarna kallat in hårdrocksbandet Sabaton.

Svenne Rubins släpper sin nya skiva "Svart slang" i maj. Men första singel, med samma namn, släpps redan den 27 mars.
Låten är en sanning (som Rubins kallar sina låtar) som de redan spelat live på flera spelningar, och som handlar om att välja rätt slang vid beninsmacken när man ska tanka en diesel-bil.
– "Svart slang" har blivit lite av en livefavorit, som folk hänger med på, säger frontmannen Sven Rubin.

I låten medverkar hela Sabaton som kör. DD var på plats i Sabatons replokal när de för full hals sjunger "Svart slang!" i refrängerna.
– Det kändes som att det skulle vara roligt att ha med nån gäst på skivan, och då gick tankarna ganska snabbt till Sabaton, med tanke på att jag har gästat dem på deras version av "Långa bollar på Bengt", och på deras spelning på Sweden Rock, säger Sven Rubin och fortsätter:
– Så jag ringde dem helt enkelt, och jajamän, dom ville vara med. Det är ju lite fränt, att ha gäster på skivan som först sjunger kör i vår låt, sen åker de på värsta USA-turnén.

Nya skivan är inspelad i keyboardisten P-A Eliassons studio i Äppelbo, och Sven besrkiver den som en blandning av Svenne Rubins olika stilar genom åren.
– Det känns som att det är plockat från alla möjliga stilar, men det håller ihop på nåt vis ändå. För mig personligen känns det som att det blir bland det bästa vi har gjort. Det är ett projekt som har växt.
När skivan släpps i maj blir det releaseparty på hemmaplan, på Flottaren i Vansbro, men inget datum är bestämt.

Annons

Annons

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se

Bild från Svenne Rubins kommande video. Foto: Jonas Stentäpp

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy