Annons

Annons

Annons

Annons

Falun

Snöbrist inget nytt

Text: 

Under måndagen började snö fraktas från Vasaloppets snöupplag i Oxberg och från slalombacken i Rättvik till Lugnet i Falun och För-VM-tävlingarna i skidåkning kommande helg. Samtidigt är det världscupavslutning med många OS-medaljörer på plats.

Det varma vädret har tagit hårt på snön och det varma vädret ser ut att hålla i sig några dagar. Till helgen väntas dock 0-gradigt.

Men detta är inte enda gången publiken fått kuta runt i leran runt skidsträngarna. Vid Svenska Skidspelen andra veckan i mars 1989 såg det likadant ut, kanske än sämre än idag. Men då genomfördes tävlingarna, liksom förhoppningsvis kommande helg.

Tyvärr kanske skidstämningen inte blir på topp med brun terräng istället för vit. Trots allt ser banorna relativt tjocka ut så det ska nog fungera, vilket det gjorde med ännu sämre förutsättningar 1989.

Annons

Annons

Mikael Forslund
mikael.forslund@daladem.se

Svenska Skidspelen den 11 mars 1989 med ingen snö i terrängen, bara en ihopskottad snösträng. På bilden ses Dala-Järnas (och Sveriges) Lars Håland vinna 30 km. Foto: Mikael Forslund

Måndagen den 10 mars i år på Lugnet. Långtradare med snö från Oxberg lossar på Lugnet för att För-VM ska kunna genomföras i helgen. Foto: Mikael Forslund

Annons

Annons

Till toppen av sidan