Annons

Annons

Annons

Annons

Borlänge

Fick minnes- problem efter elbehandlingar

En 44-årig kvinna i Borlänge lider av svåra minnesstörningar och känslighet för ljud, ljus och dofter, sedan hon fått gå igenom sex elbehandlingar på Säters sjukhus.

Text: 

Hon skriver till Inspektionen för vård och omsorg att hennes anhöriga och vänner inte längre känner igen henne. Kvinnan anser att läkarna övertalade henne att genomgå behandlingarna, och dessutom lät bli att ge henne information om riskerna med ECT.
Kvinnan skriver i sin anmälan att hon genomgick sex elbehandlingar och läkaren rekommenderade att hon skulle genomgå sex till. Men kvinnan vägrade efter den tortyr hon säger sig utsatts för vid de första behandlingarna.

Det hela inträffade 2005 och hon lider än i dag av minnesförluster som inte har försvunnit under de här snart nio åren.
Kvinnan skriver bland annat så här i sin anmälan: ”...måste ha minneslappar överallt för att komma ihåg läkarbesök, möten med mera. Men minns ofta inte ändå. Tappar ord, irriterad och frustrerad. Städning orkar jag inte, lider av fatigue, kronisk svår trötthet. Mina anhöriga och vänner känner inte igen mej mer, de undrar vart den glada, tokroliga tjejen tagit vägen. Min mamma har alltid sagt att jag förändrades efter ECT-behandlingarna”.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan