Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Tränaren: ”Det känns väldigt hårt”

Leksands Gymnastikförenings Ece Ayan, 16, har bestämt sig.
Inom kort byter jättetalangen klubb till Eskilstuna GF.
– Det känns ju väldigt, väldigt hårt, säger Ayans mångårige tränare Lele Matsson.

Lele Matson har varit Ece Ayans tränare i Leksands GF de senaste åtta åren, och har funnits sida vid sida med jättetalangen under hennes framgångsresa.

Att Ayan nu väljer att fortsätta karriären i Eskilstuna är något som har tagit honom hårt.

– Det är hon som tar det beslutet. Vi har haft samtal och hon är fast besluten att ta det här steget. Jag har väl släppt det, men det känns ju inte så där jättebra, säger en dämpad Matsson.

Annons

Annons

– Jag tycker att det har vuxit fram under lite för kort tid. Och det är väl lite synd att hon tar ett förhastat beslut, kanske.

Hur tror du att flytten kommer att påverka henne?

– Hon är ju en fantastiskt duktig gymnast. Men jag vet faktiskt inte hur det kommer att påverka henne. Jag vet ju hur hon fungerar och vad hon behöver för slags träning för att fungera bra. Det är bara att hoppas att hon kan få motsvarande i Eskilstuna.

Beskedet fick Matsson efter att de båda kommit hem från VM i Kina för bara någon vecka sedan.

Blev det lite av en chock?

– Ja, det kan man lugnt påstå.

Vad säger du om er resa?

– Vi har haft en fantastisk resa. Det har varit en sagoresa, kan man säga. Ifrån det att vi började sätta upp mål till att nå dem och sedan sätta upp nya. Och det har bara snurrat på med framgång efter framgång. Det har varit en fantastisk utveckling som vi har jobbat ihop tillsammans.

För tillfället tränar han klubbens andra gymnaster som vanligt, men att det blir en fortsättning är han inte själv säker på, efter att ha tappat sin guldklimp.

– Jag fick beskedet förra veckan och det känns ju väldigt, väldigt hårt... Så jag vet faktiskt inte. Jag har bara valt att köra på och träna de andra tjejerna jag har här hemma. Man får väl se var allt tar vägen.

Annons

Lele Matsson har tränat Ece Ayan de senaste åtta åren. ”Vi har haft en fantastisk resa, med framgång efter framgång”, säger han.

Annons

Ece Ayan, 16 år, var reserv i det svenska VM-laget i Kina nyligen. Nu lämnar hon Leksands GF för Eskilstuna GF.


Kristian Bågefeldt

0243-644 05
kristian.bagefeldt@dt.se


DT

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan