Annons

Annons

Annons

Isabella Lundgren har mognat

Ladybird/Naxos

Nordiska Kammarorkestern samt Peter Asplund, trumpet och Carl Bagge Trio med Carl Bagge, piano, Niklas Fernqvist, bas och Daniel Fredriksson, trummor, ackompanjerar Isabella Lundgren på denna nya CD. Dessutom hörs Joakim Milder, tenor, Robert Nordmark, tenor och Dicken Hedrenius, trombon. Mats Hålling dirigerar och har arrangerat.

Hälften av det som hörs är nyskrivet material, resten är hämtat från The American Songbook.

Annons

Annons

Isabella Lundgren är från Värmland. Det förpliktigar på något vis och hon lever upp till vd som kan förväntas och mer därtill. Hon har en röst som jämförts med Billie Hollidays och hon har prisats med en rad stipendier.

Isabella Lundgren är redan i topp bland svenska jazzsångerskor med sin starka och bärande, men ändå nyanserade röst och sina personliga tolkningar av både gammalt och nytt material.

Den förra skivan, I had to be you, kom 2012 och det var en nära nog sensationell skivdebut. Nu är det ännu bättre, lite mognare, lite mer erfarenhet och med Billie Holliday kvar som jämförelse.

Isabella Lundgrens nya CD lär väcka uppmärksamhet med låtar som Nobody knows the trouble I´ve en, en traditionell sång som borde vara uttjatad, men som Isabella Lundgren gör på sitt sätt med hjälp av Peter Asplund. Ja, resten av låtarna håller samma klass, även om allt inte känns lika tilltalande. Men Isabella Lundgren har definitivt etablerat sig som en av Sveriges starkaste jazzsångerskor.

Isabella Lundgren.


Lennart Götesson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan