Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

SD-politiker gillade moskébranden

På juldagen rasade en kraftig brand i en moské i Eskilstuna. Händelsen fick snabbt spridning i sociala medier och uppmärksammades även av två SD-politiker från Dalarna. LÄS MER: Löfwenhamn hyllade inte moskébranden Anlagd brand i moské i Eskilstuna

God fortsättning, önskar den rasistiska facebooksidan. Ingringat syns både Jenny Nordahl och Ann-Katrin Löfwenhamn som gillare av sidan.

Annons

Polisen misstänker nu grov mordbrand om den händelse som utspelade sig i Eskilstuna under juldagen och som kom till polisens kännedom klockan 13:18. En brand hade då utbrutit i bottenvåningen av ett bostadshus där moskén huserade.

Branden utvecklades fullt ut under eftermiddagen och enligt vittnesuppgifter har någon kastat in ett brinnande föremål i lokalen. Fem personer fördes senare till sjukhus varav en person beskrivs som svårt skadad men stabil.

Annons

Annons

Incidenten spreds snabbt i sociala medier och på rasistiska "NEJ TACK ! Till moské i Sverige":s facebooksida uppmärksammades moskébranden. Sajten Inte rasist men... uppmärksammade att två sverigedemokratiska dalapolitiker var medlemmar på sidan; Ann-Katrin Löfwenhamn och Jenny Nordahl. Löfwenhamn kritiserades så sent som i våras efter att hon varit medlem på rasistiska sidor på facebook.

Facebooksidan "NEJ TACK ! Till moské i Sverige":s ändrade sedan budskapet angående den grova mordbranden på moskén i Eskilstuna. Man skrev under fredagen att bränna ned en moské knappast hjälper deras budskap och att nolltoleransen mot moskéer i Sverige ska ske på politisk väg.

DD har försökt att nå Jenny Nordahl och Ann-Katrin Löfwenhamn under annandag jul utan resultat.

LÄS MER:

Löfwenhamn hyllade inte moskébranden

Anlagd brand i moské i Eskilstuna


Christian Larsen

023-47595
christian.larsen@daladem.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy