Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

SD-politiker gillade moskébranden

På juldagen rasade en kraftig brand i en moské i Eskilstuna. Händelsen fick snabbt spridning i sociala medier och uppmärksammades även av två SD-politiker från Dalarna.
LÄS MER:

Löfwenhamn hyllade inte moskébranden


Anlagd brand i moské i Eskilstuna

Polisen misstänker nu grov mordbrand om den händelse som utspelade sig i Eskilstuna under juldagen och som kom till polisens kännedom klockan 13:18. En brand hade då utbrutit i bottenvåningen av ett bostadshus där moskén huserade.

Branden utvecklades fullt ut under eftermiddagen och enligt vittnesuppgifter har någon kastat in ett brinnande föremål i lokalen. Fem personer fördes senare till sjukhus varav en person beskrivs som svårt skadad men stabil.

Annons

Annons

Incidenten spreds snabbt i sociala medier och på rasistiska "NEJ TACK ! Till moské i Sverige":s facebooksida uppmärksammades moskébranden. Sajten Inte rasist men... uppmärksammade att två sverigedemokratiska dalapolitiker var medlemmar på sidan; Ann-Katrin Löfwenhamn och Jenny Nordahl. Löfwenhamn kritiserades så sent som i våras efter att hon varit medlem på rasistiska sidor på facebook.

Facebooksidan "NEJ TACK ! Till moské i Sverige":s ändrade sedan budskapet angående den grova mordbranden på moskén i Eskilstuna. Man skrev under fredagen att bränna ned en moské knappast hjälper deras budskap och att nolltoleransen mot moskéer i Sverige ska ske på politisk väg.

DD har försökt att nå Jenny Nordahl och Ann-Katrin Löfwenhamn under annandag jul utan resultat.

LÄS MER:

Löfwenhamn hyllade inte moskébranden

Anlagd brand i moské i Eskilstuna

God fortsättning, önskar den rasistiska facebooksidan. Ingringat syns både Jenny Nordahl och Ann-Katrin Löfwenhamn som gillare av sidan.

Annons


Christian Larsen

023-47595
christian.larsen@daladem.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan