Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Löfwenhamn hyllade inte moskébranden

Under juldagen utbröt en brand i en moské i Eskilstuna. Branden uppmärksammades på bland annat en nazistisk facebookgrupp. Med i gruppen fanns också de sverigedemokratiska politikerna Ann-Katrin Löfwenhamn och Jenny Nordahl. LÄS MER: Anlagd brand i moské i Eskilstuna SD-politiker gillade moskébranden

Under juldagen hyllades moskébranden på facebookgruppen "NEJ TACK ! Till moské i Sverige".

Annons

Facebookgruppen "NEJ TACK ! Till moské i Sverige" hade under juldagen över 68 000 följare. Den antirasistiska sajten Inte rasist men skrev under juldagen att minst 100 sverigedemokratiska politiker i landet gillade sidan. Gruppen uppmärksammade moskébranden med en bild och en önskan om en "god fortsättning".

Två av de 100 SD-politiker som gillar sidan är sverigedemokraterna Ann-Katrin Löwfenhamn och Jenny Nordahl. Under måndagen lät Löfwenhamn meddela att hon inte ställer sig bakom just det budskapet sajten publicerade under juldagen i samband med den misstänkta mordbranden i moskén.

Annons

Annons

– Det är förfärligt att det brann. Men personligen tycker jag inte att det ska finnas några moskéer i Sverige, svarar Löfwenhamn när frågan ställs om varför hon är med i facebookgruppen "NEJ TACK ! Till moské i Sverige".

Hon berättar också att hon inte tycker att det är bra att det brinner någonstans över huvud taget men att hon hävdar samtidigt att moskéer inte passar in i den svenska stadsbilden.

Varför passar inte moskéer in i den svenska stadsbilden?

– Det ska inte se ut så här. Det har kommit på senare tid och vi har inte haft det förut.

McDonalds har också kommit på senare tid. Passar det in i den svenska stadsbilden?

– Jag äter inte på McDonalds heller.

Löfwenhamn bekräftar dock att hon fortfarande är med i den nazistiska facebookgruppen.

– Men varken jag eller Jenny (Nordahl, reds.anm.) står bakom just det budskapet att man skulle hylla branden i moskén. Det blir fel bild.

LÄS MER:

Anlagd brand i moské i Eskilstuna

SD-politiker gillade moskébranden

Annons

Inför valet gick Ann-Katrin Löfwenhamn ut i Dala-Demokraten den 5 september och sa att hon inte ville ha någon moské i Borlänge. Bilden är från det tillfället.


Christian Larsen

023-47595
christian.larsen@daladem.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy