Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Medaljregn över tidigare Leksandsgymnasten Ece Ayan i SM

Leksands Ece Ayan inledde SM i gymnastik i Halmstad med att utmana Marcela Torres om mångkampsguldet. Det blev silver till slut men hon fick minst sagt en lyckad helg ändå.

Ece Ayan tog förra helgen hem titeln Nordisk mästare när hon presterade bra i både bom och hopp, vilka tidigare har varit hennes "sämre" grenar, i alla fall i jämförelse med barr.

– Hon har inte bara lärt sig svårare saker, utan hon har även blivit en mer mentalt fulländad gymnast. Mer självständig och utvecklad som idrottskvinna, sade chefstränaren i klubben Eskilstuna, Sebastian Melander, efter den framgången.

Annons

Annons

I helgen som gick var det dags för SM i Halmstad och 18-åringen visade storform även då.

Marcela Torres, Stockholm, är på väg att avsluta karriären och vill göra det på topp. Med små marginaler lyckades hon också försvara SM-titeln i mångkamp och Ayan fick nöja sig med silvret. Däremot tog Ayan hem guldet i barr och ytterligare ett silver i bom.

Landslagsgymnasten Ece Ayan, som tävlar i kvinnlig artistisk gymnastik, är från Leksand och har tidigare tävlat för Leksands gymnastikförening men tävlar nu för Eskiltuna GF.

LÄS MER: Ayan bäst på sina sämre grenar

Tidigare Leksandsgymnasten Ece Ayan tog tre medaljer i helgens SM-tävlingar i Halmstad (arkivbild).


Lisa Johansson

063-16 16 32
lisa.johansson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan