Annons

Annons

Annons

Bullermyren-Hagalund

Maserhallen byggs ut med ny bassäng

Maserhallen ska renoveras och byggas ut med en ny träningsbassäng för rehabilitering bland annat. Den nya bassängen ska stå klar 2019.
Den totala kostnaden blir 80 miljoner.

Kommunstyrelsens arbetsutskott väntas besluta om utbyggnaden på tisdag. Kommunfastigheter ska sedan få uppdraget att genomföra upphandlingen av renoveringen för 32 miljoner och den nya bassängen för 48 miljoner.

Ulla-Karin Solum och Håkan Castor, vd och styrelseordförande i Maserhallen, är glada över att hallen nu rustas upp.

Bild: Sylvia Kjellberg

Annons

Annons

– Då får Borlänge ett rehabiliteringsbad att vara stolt över, sa Ulla- Karin Solum, vd för Maserhallen, då Dala-Demokraten skrev om förslaget förra året.

Beslutet medför också att Tunets bad läggs ned senast i maj 2019 och verksamheten där flyttar till Maserhallen. Utredningen bakom det kommande beslutet slår fast att det inte är ekonomiskt försvarbart att rusta Tunets bad.

Den nya bassängen som planeras i Maserhallen anläggs parallellt med den gamla i en utbyggnad i simhallen. Den nya träningsbassängen ska ge bättre tillgänglighet för funktionshindrade och större förutsättningar att möta vårdbehov. Bassängen får höj- och sänkbar botten vilket gör att simundervisning kan ges för olika målgrupper.

Samtidigt ökar möjligheterna att bedriva olika aktiviteter jämsides i simhallen, arrangera simtävlingar samtidigt med motionssim för allmänheten och minska sårbarheten då en bassäng är stängd eller repareras. Det framhåller utredningen gjord av Kommunfastigheter.

LÄS MER: Borlänge kommun köper Maserhallen för 114 miljoner

Annons


Sylvia Kjellberg

023-475 92
sylvia.kjellberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan