Annons

Annons

Annons

Leksand

Stort intresse för "nya" Ljusbodarna

Ljusbodarnas fäbodlag har fått 150 000 kronor av Leksands Sparbank till rovviltsstängsel och att öppna upp landskapet. I söndags var det dags att visa upp den "nya" fäboden.

Även om himlen var grå så var det ljuset som rådde i Ljusbodarnas fäbod i Leksand när det var nyinvigning i söndags.

Låtlaget tog ton när Ljusbodarnas fäbod nyinvigdes.

Bild: Börje Sander

Det fick de 100 talet personer som deltog i festligheterna se på nära håll. Skogen som kommit allt längre in i fäboden har åter blivit ängs- och hagmarker.

Annons

Annons

Ett projekt som fäbodlaget och Länsstyrelsen drivit tillsammans och nu har även Leksands Sparbank blivit en av aktörerna genom att stötta med 150 000 kronor.

Under nyinvigningen på gårdstunet vid kommunens turiststuga hälsade fäbodlagets ordförande Börje Sander alla välkomna, Karin Gärdsback såg till att bandet klipptes som det skulle, Låtlaget spelade fiol och Lars Erik Lind från Rälta blåste i både kohorn och näverlur.

Anders Sjölund informerade om vårt öppna landskapsprojekt från vision till verklighet och Alexander Benedict från Länsstyrelsen berättade om fäbodar generellt och Ljusbodarna speciellt.

Besökarna fick höra om hur visionen blev verklighet.

Bild: Börje Sander

Gästerna guidades också runt i fäboden och den som ville kunde köpa den kulturkarta som tagits fram ock som visar vägen till 20 informationstavlor som kommer att sitta ute hela sommaren.

Ingen fäbodutflykt utan fika.

Bild: Börje Sander

Självklart fanns det fika för den sugne och fika blir det även i sommar så Ljusbodarnas fäbodlag ordnar cafédagar den 18 juni, 2 juli och 16 juli.

Annons


Annki Hällberg

0247-79 20 31
annki.hallberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan