Annons

Annons

Annons

Bullermyren-Hagalund

Maserhallen byggs ut-Tunets bad läggs ned

Maserhallen rustas och byggs ut med ny bassäng, avsedd för rehabilitering bland annat, för totalt 80 miljoner.

Det blev som väntat beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott på tisdagen.

– Då får vi en bra anläggning för rehabilitering. Just rehabiliteringsbadet fyller en funktion för viktiga grupper. Det finns till och med intresse från landstinget att hyra in sig, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

I beslutet ingår att Tunets bad läggs ned senast 2019 och verksamheten flyttas över till Maserhallen.

Annons

– Vi har utrett, vänt och vridit på frågan. Vi har haft en mängd tekniska problem i Tunets bad. Allt har en livslängd och den anläggningen är slut, säger kommunstyrelsens ordföranbde Jan Bohman (S).

Om det dyker upp större investeringsbehov i Tunets bad före 2019 så kommer badet att stängas tidigare. Men det finns motståndare till att Tunets bad, som idag används för rehab, läggs ned.

– Synpunkter man möter är att det är fint med Tunets avskildhet och lugna miljö. Men eftersom vi ska bygga med egna omklädningsrum och avskildhet skapar vi den miljö man gillar med Tunet, säger Jan Bohman.

Kostnaderna för utbyggnaden väntas bli något lägre än vad som kalkylerats från början, enligt fastighetschefen Anders Bergström som gjort förslaget om upprustningen.

Karin Örjes (C), ville att frågan om Maserhallen skulle gå på återremiss vid arbetsutskottets möte. Hon ville ha en sammanfattning av den tekniska utredningen, och en uppdatering av de driftsekonomiska effekterna av att ha baden på samma ställe.

– Vi får komplettera med det till kommunstyrelsens möte, säger Jan Bohman.

Frågan ska också behandlas i fullmäktige.

Annons

LÄS MER: Kommunen köper Maserhallen


Sylvia Kjellberg

023-475 92
sylvia.kjellberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan