Annons

Annons

Annons

Datahallarna i Falun

Datahall ska säljas – nu frågar FEV om råd

Falu Energi och Vatten vill sälja en del av fastigheten Syrafabriken 4. I samband med detta ger man nu kommunfullmäktige möjlighet att ta ställning i frågan efter den "senaste tidens mediala uppståndelsen" i frågan om datahallarna.

Falu Energi och Vattens styrelseordförande, ragnar Kroona och FEV:s vd, Per Dahlberg, har i en skrivelse till kommunstyrelsen meddelat att man önskar sälja en del av fastigheten Syrafabriken 4. Området innefattar en datahallsbyggnad.

LÄS MER: FEV pausar samarbetet med datacenter

Annons

Det rödmarkerade avser fastigheten Syrafabriken 4 som FEV nu vill sälja.

Bild: Karta från Falu energi och vatten

Annons

Fastigheten FEV vill sälja är cirka 25 000 kvadratmeter och man ger nu kommunstyrelsen i Falu kommun möjlighet att bedöma vikten av försäljningsbeslut. Detta gör man på grund av den mediala uppmärksamhet projektet med datahallarna haft den senaste tiden som innefattat bland annat korruptionsskandaler.

LÄS MER: Då lämnade konsulten Jan Fahlén datahallsprojektet

Den totala ytan för datahallarna omfattas av 73 000 kvadratmeter och det man nu föreslår till försöljning är en tredjedel.

LÄS OCKSÅ: FEV bjöd partners på Monacoresa och alkohol

Falu Energi och Vatten uppger att man har ingen underställningsplikt gentemot kommunfullmäktige i Falu kommun avseende försäljning av fastigheter. I bolagsordningen står dock att bolaget ska bereda kommunfullmäktige möjlighet att ta ställning innan sådana beslut fattas i Falu Energi och Vattens verksamhet.

EFTER KORRUPTIONSSKANDALERNA: Då ändrade man upplägget för datacentret

Man uppger att det är på grund av den mediala uppmärksamheten som FEV önskar att kommunstyrelsen nu bedömer vikten av ett sådant beslut som innebär försäljning och om detta måste godkännas av kommunfullmäktige.

Annons


Christian Larsen

023-475 95
christian.larsen@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan