Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Ytterligare 50 jobb bort på Ovako

Ovako förstärker omstruktureringsprogrammet 2016–2017 och ytterligare 50 jobb sparas bort.

Ovako utökar sparprogrammet som inleddes i november 2015 där Ovako meddelade att var tionde arbetstillfälle flörsvinner.

Det blir inte 250 jobb som försvinner utan 300. Cirka 140 medarbetare har hittills lämnat företaget som en del av programmet så ytterligare 160 jobb försvinner.

Den årliga kostnadsbesparingen höjs från 45 miljoner till 50 miljoner euro med full effekt från 2018.

Vi har nu identifierat ytterligare sätt att förstärka programmet och förbättra vår konkurrenskraft på marknaden. Det är av yttersta vikt att minska kostnaderna för att garantera en stark verksamhet även framöver, säger Ovakos vd och koncernchef Marcus Hedblom. Många av initiativen som ingår i det ursprungliga programmet fortskrider som planerat:

Annons

Annons

Ytterligare 50 får lämna Ovako när stålkoncernen skarar sig genom stålkrisern

Forsbacka. Stängningen av produktions- och distributionsenheten slutförs under 2016.

Finland. Stängningen av distributionscentret i Turenki och konsolideringen av Ovakos distribution i Finland slutförs under 2016.

Hofors. Minskad bemanningen i stål- och valsverket i Hofors genom övergång från fyr- till treskift genomfördes tidigare än planerat i december 2015.

Den nya organisationen som trädde i kraft i mars innebär lägre strukturella kostnader i Hofors och Hällefors samt i marknads- och säljorganisationen.

Ovako har också sänkt kostnader inom affärsområdena Imatra och Smedjebacken/Boxholm.

Men planerna på att flytta produkter och produktion från Hällefors till bland annat Smedjebacken och Boxholm ändras. Valsverket i Hällefors behålls och istället för att 150 tvingas lämna Ovako i Hällefors så handlar det om 40 färre i Hällefors men också om 20 miljoner i investeringar i Hällefors induktionslinje.

– Vi fokuserar nu på produktivitetsökningar på samtliga enheter i stället för den tidigare meddelade och mer tidskrävande och komplicerade processen att stänga valsverket i Hällefors, säger koncernchefen.

Annons

– Vi kommer att använda allat illgängliga resurser för att hantera personalminskningarna på ett ansvarsfulltsätt”, säger Marcus Hedblom.Omsättningen 2015 uppgick till 834 miljoner euro och antalet anställdavar i slutet av året 2905. De uppskattade besparingarna för helåret 2016 är 20 miljoner euro. Arbetet med att identifiera möjliga ytterligare besparingar fortsätter meddelar Ovako.


Bo Joffer

023-936 75
bo.joffer@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan