Annons

Annons

Annons

Ludvika Centrum

Hett fullmäktige i Ludvika

Bildligt talat var det ett hett möte med kommunfullmäktige i Ludvika på måndagskvällen.
Det var brandmännen Kent Sjöberg och Jimmy Erikssons förtjänst.

Kent Sjöberg och Jimmy Eriksson från räddningstjänsten i Ludvika demonstrerade nya utbildningscontainern för politikerna i kommunfullmäktige.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

De båda hade nämligen placerat sig utanför Folkets hus och där ställt upp den utbildningscontainer som räddningstjänsten i Ludvika nyligen tagit i bruk.

Annons

Inför politikerna demonstrerade duon hur snabbt en mindre eld i ett hem kan sprida sig och utvecklas till en större brand.

Annons

850 000 kronor har investerats i containern med utrustning och de pengarna har tagits ur potten med "flyktingpengar" på 57 190 873 kronor som kommunen fick från staten i december.

Kent Sjöberg berättade att man kommer att åka ut till asylboenden och boenden för ensamkommande barn och ungdomar och utbilda och visa vad som kan göras för att förebygga bränder och begränsa skadorna om det börjat brinna. Med sig i containern har man skriftlig information på flera språk.

Men containern kommer även att användas i andra sammanhang och räddningstjänsten visade upp den när Ludvikahem i söndags hade ordnat med fest vid Gammelgården för att uppmärksamma att föregångaren till det kommunala bostadsbolaget bildades för 70 år sedan.

– Vi kan ta med containern och visa den på skolor, om Hyresgästföreningen anordnar något, vid arrangemang på stan med mera, upplyste Kent Sjöberg.

Personer på flyktingboendena trycker på larmknappen ibland, sade tillförordnade räddningschefen Rolf Hellberg.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

Innan containern visades hade tillförordnade förvaltningschefen Göran Haag och tillförordnade räddningschefen Rolf Hellberg informerat politikerna om räddningstjänstens verksamhet.

Bland annat framkom att man åker ut på cirka 900 larm varje år. Omkring 100 av larmen handlar om trafikolyckor och cirka 75 brand i byggnad.

Annons

Annons

– Det som sticker ut jämfört med andra kommuner är att vi får många automatlarm. Det beror på att kommunen har många byggnader som är försedda med larm och att vi har många asylboenden. Boende på flyktingboendena trycker på larmknappen ibland, sade Rolf Hellberg.


Torbjörn Granling

0240-882 08
torbjorn.granling@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan