Annons

Annons

Annons

Triathlon

Oskar Djärv vann SM-guld i triathlon-sprinten

Oskar Djärv vann triathlon-tävlingen i Saltsjöbaden för ett par veckor sedan. Under föregående helgen vann han sitt första individuella SM-guld på sprintdistansen i Uppsala.

Oskar Djärv fortsätter att övertyga, både sig själv och andra. Under helgens SM-tävlingar tog han sitt första individuella SM-guld.

– Oerhört kul såklart. Det här trodde jag inte, det var otroligt bra.

Djärv kom till start på sprintdistansen under SM i triathlon med 40 andra vinstsugna herrar.

– Det var väldigt nervöst innan start. Sen ville alla ha den snabbaste linjen i ån även fast den kröker sig lite. Men jag tyckte jag fick till en bra simning.

Avestasonen kom upp ur vattnet som sexa, nästan 30 sekunder fram till ledande falubon Joel Vikner, som tävlar för Västerås simsällskap.

Vid växlingen till cykel hade Djärv tagit sig upp till fjärdeplatsen.

– Cykel är min starkaste gren, så där är jag bra.

Annons

Väl på cykeln trampade han efter några varv ifrån sin konkurrent om tredjeplatsen och kom ikapp Axel Ek på andraplatsen.

Annons

Läs mer: Avestaknall i olympisk SM-triathlon

– Jag ville inte ha honom med in på löpningen, för han kan springa fort. Så jag ville inte hjälpa honom på cykeln, så jag ryckte ifrån honom också.

Med ett varv kvar på cykel-delen kom Djärv ikapp Vikner på förstaplatsen. Så vid växling till löpning låg Djärv bara sex sekunder efter Vikner.

– Han höll sex sekunders avstånd till mig i ett helt varv. Jag kände att det hela började rinna mig ur händerna, jag var så trött.

Men ut på det andra av tre varv så började Vikner att tappa gentemot Djärv.

– Bara att han tappade en sekund gav mig mycket energi, så när vi kom fram till en lång backe tog jag igen hela avståndet och gick om uppe på toppen.

Djärv höll den lilla lucka han skapat bak till Vikner under det avslutande varvet och hela vägen in i mål.

– Det var jäkligt stressigt. Han var typ bara tio meter bakom mig, han bet sig fast. Jag visste aldrig om han skulle komma och spurta om mig, men jag lyckades hålla hela vägen.

Oskar Djärv vann sitt första individuella SM-guld under SM-helgen i Uppsala.

Bild: Svante Djärv

Segern innebar hans första individuella SM-guld. Detta efter en långtifrån optimal vår-uppladdning.

Annons

– För någon månad sedan trodde jag inte ens att jag skulle stå på startlinjen, med tanke på operationen av halsen. Så det kändes verkligen jätteskönt att kunna prestera så bra.

Annons

Djärv tävlade också i sprint-stafetten. Men eftersom hans lag hade tagit in en som inte tillhörde deras klubb(på grund av skador och sjukdomar) blev de innan startskottet gick, diskade. Trots det fick laget genomföra tävlingen och kom på en inofficiell tredjeplats.

– Det var ju kul nog att ta sig i mål som trea, sen att man blir diskad, det hade vi räknat med innan.

Efter SM-guldet blickar Djärv framåt. Ytterligare tre svenska cupen-tävlingar återstår under säsongen, vilka han vill prestera bra i.

– Det gäller att placera sig högt upp i svenska cupen, får då har man chans att få tävla i europacupen. Det körs ett europacup-lopp i Malmö i år, det vill man gärna vara med i.


Martin Wik

023-935 40
martin.wik@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan