Annons

Annons

Annons

Bullermyren-Hagalund

Beslut om ny bassäng- med tillägg om back-up

Fullmäktige beslutade på tisdagen att göra den planerade investeringen på 80 miljoner med ny bassäng i Maserhallen. Beslutet innebär att Tunets bad stängs senast 2019.

– Det är en glädjens dag för mig som ordförande i Maserhallen AB och för vår personal, sa Håkan Castor (S), och framhöll vikten att komma till skott innan Tunets bad försvinner.

Om det uppstår renoveringsbehov som kostar över en miljon i Tunets bad så kommer Tunet att läggas ned tidigare. Den frågan vållade den stora debatten kring beslutet i fullmäktige.

– Den tekniska kvalitén på Tunet är av den arten att sagan snart är all. Det finns synpunkter att det ska bevaras för människor som behöver varm temperatur, höj- och sänkbar botten, lugn och avskildhet. Det förslag som föreligger åstadkommer de kvalitéerna i Maserhallen, sa kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S).

– Det är en glädjens dag för mig som ordförande i Maserhallen AB och för vår personal, sa Håkan Castor om beslutet. Här med hallens vd Ulla-Karin Solum.

Bild: Sylvia Kjellberg

Annons

Annons

Det finns också ekonomiska fördelar med samlade resurser på en badanläggning, framhöll han.

– Föreningar och borlängebor är ganska överens om att den nya bassängen behövs. Men vad händer fram till 2019? Jag är ganska oroad att Tunet stänger snabbt, sa Lena Löfgren-Berglund (C) och yrkade på återremiss.

– Jag är representant i Handikapprådet som en längre tid haft en stor oro vad som kan hända. Det är stora organisationer, DHR. HSO och DHF. Kvalitet och hälsa är nyckelord och vi har en hel del idrottsföreningar som driver verksamhet i Tunet.

Även övriga centerpartister och en rad moderater krävde återremiss.

– Om något händer i morgon på Tunets bad då har vi tre år då personer som behöver rehab, funktionshindrade och äldre drabbas. Jag yrkar återremiss så vi får lite bättre på fötterna, sa Annika Hopstadius (M).

Det finns oro för vad som händer om Tunets bad stänger före 2019. Men fullmäktige beslutade att alternativ ska undersökas för de som behöver rehab-bad.

Bild: Johnny Fredborg

– Ju mer vi utreder, ju längre tid går det och ju närmare kommer vi punkten när Tunets bad brakar ihop, sa Jan Bohman.

Ola Brossberg (S) fritidsnämndens ordförande menade att i en dialog med föreningarna så har upplägget som skulle beslutas om fått stöd.

Annons

– Inte av alla, men av flera, sa han och berättade att åtminstone tidigare har möjligheten funnits till rehab-bad på Skönvik i Säter.

Monica Lundin (L) stödde kommunstyrelsens förslag. Men ville ha en tilläggssats i beslutet om möjligheter till alternativ för personer med behov av rehab om Tunets bad stängs i förtid.

Annons

Det fick hon gehör för hos Jan Bohman.

– Jag vill tillmötesgå Monicas intention med en attsats om att ge fritidsnämnden i uppdrag att undersöka alternativ för de som behöver rehabilitering vid en stängning av Tunets bad innan den nya bassängen öppnas, sa han.

Därmed beslutade fullmäktige enligt kommunstyrelsens förslag.


Sylvia Kjellberg

023-475 92
sylvia.kjellberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan