Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Kreativa Veckan flyttade in i Meken

Kreativa Veckan i Smedjebacken, med drop-in-aktiviteter i skapandes tecken för 7-13-åringar, fick redan första dagen lämna ett regnigt Prästabadet för Meken.

– Men vi hoppas på bättre väder i slutet av veckan. Så vi framförallt lördag 16 juli och söndag 17 juli kan hålla till som tänkt är vid Prästabadet, säger textilkonstnären smedjebacksbördiga My Draiby.

Kreativa veckan i Smedjebacken flyttade från första dagen inomhus i Meken. Juli Dahlström-Harja samt Alexandra och Filippa Huusko visar sina drakar.

Bild: Boo Ericsson

Annons

Annons

My Draiby bor i sommar med formgivaren Henrik Georg Fredberg i ett torp i Silfhyttan. Tillsammans leder de den skapande och pysslande Kreativa Veckan i Smedjebacken.

Varje dag ges ett tema. Så hann man i måndags börja tillverka drakar, med de åtta unga som dök upp vid konsttältet vid Prästabadet, innan himlar´s portar öppnade sig. Meken är reträttplatsen och där fortsatte man på tisdagen med temat "hängande skulpturer".

– Jag ska ha den här uppepå, gjorde unge Vilmer Ahnberg klart för My och placerade en "satelit" uppe på två bultar.

Syskonen Vilmer och Klara Ahnberg gör hängande skulpturer/mobiler med konstnären My Draiby.

Bild: Boo Ericsson

Lim var då enda lösningen.

– Drop-in medför ju också att man inte vet hur många som kommer, säger My Draiby men ser också föredlar i att med åtta skapare hinner man stödja och diskutera den kreativa processen med var och en så mycket mera.

Den som vill komma är välkommen på introduktion klockan 11.15 varje dag. På instagram och facebooksidan "konsttältet" står uppdaterat om platsen är tält vid Prästabadet eller aktiviteten förlagd till konsthallen Meken.

På lördag och söndag hoppas man vädret tillåter aktiviteten i konsttältet på Prästabadet med ett återbruk på första tema: tillverka egen drake!

Annons

– Och flytande skulpturer, säger My Draiby som förberett även sådana material.


Boo Ericsson

023-935 40
boo.ericsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan