Annons

Annons

Annons

Hedemora

Stormöte i Hedemora om Dalarnas framtid i storregionen

På onsdag kväll klockan 18.30 hålles ett informationsmöte i S:t Paulusgården i Hedemora, om idéerna om att låta Dalarna ingå i en storregion. Det är lokala partiet Kommunlistan som arrangerar kvällen och glesbygdsutvecklaren Ronny Svensson kommer att medverka.

"Det pågår en process om att införa storregioner i Sverige. Dalarna som län föreslås upphöra och ingå i en storregion om sex län 64 kommuner i Mellansverige", inleds inbjudan från Kommunlistan.

Rony Svensson medverkar under informationsmötet i S:t Paulusgården onsdagen den 14 september.

Bild: Johan Källs

Annons

Enligt partiet har hittills bara förespråkare som är för idén med storregioner fått göra sin röst hörd. Men det finns röster som inte ser lika positivt på storregioner som det politiska etablisemanget. Kommunlistan hoppas på god uppslutning i S:t Paulusgården för att bland annat diskutera vad som händer med sjukvården och vilka av de mindre lasaretten som blir kvar, i en storregion. Ronny Svensson från Leksand, har länge forskat i glesbygdsfrågor och är motståndare till storregioner. Han kommer att ge sin syn på storregionsfrågan under informationsmötet.

Annons


Johan Källs

0225-59 54 14
johan.kalls@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan