Annons

Annons

Annons

Hedemora

Här kan din gräsklippare checka in på hotell: "Förvarar och servar maskinerna"

I maj öppnade trädgårdsbutiken Ilbäcks Park och Trädgård i Hedemora. Bakom etableringen står Roger Ilbäcks, en utbildad fordonsmekaniker med trädgårdsintresse. Han har nu valt att utveckla företaget ytterligare - genom att öppna ett maskinhotell.

Låt åkgräsklipparen checka in på maskinhotellet i Hedemora.

Bild: Elin Turpeinen

Hösten börjar smyga sig på och dagarna tills frosten blir ett återkommande faktum är räknade. De kyligare temperaturerna betyder inte bara att ett årstidsskifte är på ingång, utan även att gräsklippandet snart är förbi. Vilket i sin tur leder till ett behov av att skapa en plats där både gräsklipparen och övriga trädgårdmaskiner kan övervintra.

– På flera ställen i landet så finns det så kallade "robothotell" där man kan förvara sina robotgräsklippare. Men de maskinerna är ganska små så du kan oftast förvara hemma, de större grejerna är det däremot lite svårare att få plats med, säger Roger Ilbäcks som driver trädgårdsbutiken Ilbäcks Park och Trädgård i Hedemora.

Annons

Annons

Roger Ilbäcks driver butiken Ilbäcks Park & Trädgård där han även infört ett maskinhotell.

Bild: Elin Turpeinen

Som en lösning på förvaringsproblemet har Roger därför valt att starta ett, vad han kallar, maskinhotell. Där blir de incheckade maskinerna omhändertagna och rustade inför kommande säsonger.

– På maskinhotellet får man maskinerna servade och förvarade tills det är dags att ta fram dem igen. Då är de fit for fight och redo att användas igen, säger Roger.

Själva förvaringen sker i butikens lokaler, men gäller det större maskiner så får de istället checka in på Rogers gård i Stora Skedvi.

– Jag har sett så många garage där saker och ting står travade i högar på varandra, det känns inte optimalt. Dessutom behöver maskinerna bli servade när de ska stå still under längre perioder, säger Roger.

Entrén till trädgårdsbutiken där hotellgästerna checkar in.

Bild: Elin Turpeinen

Trädgårdsbutiken, som maskinhotellet hör till, har Roger drivit sedan i maj. Visionen var att samla all typ av trädgårdsverktyg på ett och samma ställe, något som sedan fyra månader tillbaka varit verklighet.

Annons

– Jag utbildade mig till fordonsmekaniker i skolan och har jag haft ett genuint trädgårdsintresse sedan jag var liten. Med butiken ville jag kombinera det och samtidigt samla allt du behöver till trädgårdsarbetet på ett och samma ställe, berättar Roger.

I butiken finns alla möjliga trädgårdsredskap.

Bild: Elin Turpeinen


Elin Turpeinen

023-936 43
elin.turpeinen@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan