Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Notgården

Ica stänger Matmagasinet: "Två butiker blir en"

Det blir inte bara Ica Matmäster som stängs när nya Kvantum i Sänkan står klar. Nu meddelar Ica att man även kommer att stänga Matmagasinet. – Två butiker blir en, konstaterar Anna Hedström, pressansvarig teamledare vid Ica.

Naturligtvis tyckte jag först att det kändes tråkigt, säger Fredrik Stålnacke som driver Matmagasinet.

Bild: Foto: Torbjörn Granling/Arkiv

Annons

Inbäddat innehåll

Känt sedan länge är att öppnandet av Kvantum innebär att Ica Matmäster stängs. Men nu har det alltså beslutats att även Matmagasinet stängs?

– Ludvika med omnejd är en viktig marknad för Ica där vi vill fortsätta satsa för att möta kundernas efterfrågan. Vi ser att vi behöver stärka butiksnätet och genom förvärvet av fastigheten Ludvika 6:1 (Sänkan) får vi chans att göra det med en ny Ica Kvantum och Apoteket Hjärtat. Som en följd av det har vi sett över butiksnätet i Ludvika och två butiker blir en, svarar Anna Hedström.

Annons

Ica Matmagasinet i Ludvika sålde senaste året för 80 miljoner, men nu har Ica tagit beslutet att butiken ska läggas ned.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

Annons

Ni bedömer således att det bara finns utrymme för en ICA-butik i Ludvika?

– I stället för två mindre butiker kommer det att bli en större butik.

Vad grundas bedömningen på att det räcker med en butik?

– Vi satsar på en riktigt bra butik och samlar resurserna från både Ica Matmagasinet och Ica Matmäster.

Fredrik Stålnacke, som driver Matmagasinet, berättar att han under en tid fört dialog med Ica Sverige och att hans personal informerades nu i september.

– Jag känner mig trygg i att detta kommer att bli bra. Naturligtvis tyckte jag först att det kändes tråkigt men jag har haft en bra dialog med Ica Sverige och ser med spänning fram mot nya utmaningar inom Ica.

Hur reagerade personalen?

– Personalen fick ju ganska nyligen information och håller nog fortfarande på att smälta det. För mig känns det bra att ambitionen är att personalen i min butik ska kunna erbjudas anställning i den nya Kvantumbutiken.

Anna Hedström räknar med att Kvantum kan öppnas sent hösten 2017 eller i början av 2018. Hon förmodar att butiken kommer att behöva en personalstyrka på 50 – 60 personer.

– Ambitionen är att all personal i de båda butikerna erbjuds anställning i den nya. Det är dock lite för tidigt att säga exakt hur stort behovet kommer att vara på det nya läget. Vi har inlett en dialog med facket för att hitta bästa tänkbara lösning.

Annons

Annons

Lena Persson, 55, Nyhammar, har liten förståelse för Icas beslut.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

DT träffade ett par trogna kunder utanför Matmagasinet, som gjorde klart att de är allt annat än nöjda med att butiken läggs ned.

– Åhnej! Vad tråkigt, jag som handlar allt här. Gör de det på grund av den där nya butiken? Ja, då får jag väl börja åka dit i stället, säger Annika Renbro från Högfors.

Annika Renbro, 58, Högfors, handlar alla livsmedel på Matmagasinet och har först svårt att tro att Ica beslutat lägga ned butiken.

Bild: Foto: Torbjörn Granling

– Det här är en bra butik med bra personal så det känns inte bra. Butiken är lagom stor, det blir för stort med nya Kvantum, säger Lena Persson från Nyhammar.

Vad som ska hända med fastigheten när Matmagasinet stängt för gott om drygt ett år är oklart.

– Vad som händer med lokalerna kan vi inte svara på, säger Anna Hedström.

Anna Hedström, pressansvarig teamledare vid Ica, tror att Kvantumbutiken i Sänkan kommer att ha 50 - 60 anställda. De anställda vid Matmagasinet och Matmäster erbjuds jobb i nya butiken.

Bild: Foto: Ica


Torbjörn Granling

0240-882 08
torbjorn.granling@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy