Annons

Annons

Annons

Hagge

Populär krögare chockade matgäster och golfare – stänger krogen i Hagge

Fredrik Remes plan var att utveckla Hagge Golfkrog till en året runt-verksamhet. Men magkänslan sa honom att det var ett vågspel.

Fredrik Remes överger sin plan på att driva Hagge Golfkrog året runt.

Bild: Andreas Emanuelsson/arkiv

Därför återgår han till "originalplanen". Det vill säga att restaurangen stänger för säsongen fredagen den 14 oktober – helt i enlighet med avtalet som han har med Hagge golfklubb.

Fredrik Remes som så sent som i april i år klev in som ny krögare i Hagge har lyckats få ordentlig snurr på verksamheten.

Omsättningen har dubblats och antalet lunchgäster har snittat kring 100 personer sju dagar i veckan.

Annons

– Vissa dagar har vi faktiskt haft uppemot 200 matgäster, säger Fredrik Remes till DT.

Att väldigt många, och då inte minst golfklubbens medlemmar, smått chockade uppfattade hans inlägg på facebook och golfklubbens hemsida i onsdags som ett synnerligen abrupt avslut på en framgångsrik säsong har krögaren förståelse för.

Annons

– Jag har själv haft en del sömnlösa nätter fram till att jag bestämde mig för att överge tanken på att köra vidare över vintern.

– Det var också väldigt jobbigt att informera mina helt fantastiska medarbetare att de får sparken.

Fredrik Remes understryker att det till stor del är just personalen som bidragit till att sätta golfkrogen på kartan.

– Men de är så kunniga att jag inte tror att de har några problem att få nya jobb, tillägger han.

Det finns flera anledningar till att Fredrik Remes slutligen valde att överge tanken på att driva krogen året runt. En av dem är att restaurangbyggnaden inte är anpassad för en vintersäsong.

Eftersom jag brukar följa min magkänsla så gör jag det nu också.

– Blir vintern kall befarar jag att hyran blir därefter. Visst är det väl möjligt att tilläggsisolera och satsa på en bättre värmeanläggning – och ett större kök.

– Eftersom jag brukar följa min magkänsla så gör jag det nu också. Jag befarar att oktober/november blir en "mörk" period, liksom januari/februari.

De julbordssittningar som ingick i planeringen tror han inte ger de marginaler som en året runt-verksamhet behöver, vilket också tidigare krögare har konstaterat.

Som en konsekvens av detta meddelar Fredrik Remes också att de som redan har bokat julbord kommer att få pengarna tillbaka. Samma sak gäller dem som köpt på sig för många lunchkuponger.

Annons

Annons

Vad har du för planer efter den 14 oktober?

– Tja, jag är ju delägare i mikrobryggeriet DBC (Dala Beer Company), och så har jag en del andra planer på gång som jag inte vill gå in på just nu.

Samtidigt antyder Fredrik Remes att dörren till en fortsättning vid golfkrogen står öppen.

– Ja, jag har ju fortfarande ett kontrakt med golfklubben, ett kontrakt på två år plus ett år till.

– Jag bryter visserligen helårstänket men det innebär inte att det kan bli en fortsättning i Hagge i mitten på april nästa år.

Läs även: Säsongen i gång – "kosläpp" på Hagge golfbana


Harri Sternljung

0240-882 02
harri.sternljung@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan