Annons

Annons

Annons

Galgberget-Tallen

TV: Efter snabbt arbete – i helgen premiärspelas golfklubbens nya banor

Det har tagit sin tid, bortåt fem år sedan det första gången kom på tal, men när arbetet väl inleddes har det gått snabbt.
– I helgen har vi demonstrationsspel av de nya hålen, säger Daniels Sven Olsson, marknadsföringsansvarig för Samuelsdals Golfklubb och dess bana, några långa utslag från centrala Falun.

Förra året, 2015, inleddes arbetet på allvar med att förvandla den då 15 hål stora banan till en fullstor med 18 hål.

Inbäddat innehåll

Nu är allt i stort sett klart. Okej, lite sand saknas i bunkrar och så, men banbygget har ändå hunnit så långt att klubben den kommande helgen väljer att visa medlemmar och andra intresserade hur de tre nya hålen ser ut.

Annons

Så kommer att ske genom banchefen Håkan Glimåkers försorg, som ska följa de tre bollarna när utbyggnaden visas.

– Första tjing har banpersonalen som har gjort ett väldigt bra jobb, säger Daniels Sven Olsson, i samband med att planerna för helgen presenterades vid en pressträff ute vid golfbanan på torsdagseftermiddagen.

Annons

Fr v Lars Nordström, Arild Doverheim, Joakim Lindqvist och Daniels Sven Olsson, ser fram emot helgens demonstrationsspel av de tre nya hålen på golfbanan i Samuelsdal, Falun.

Bild: Eric Salomonsson

Tillsammans med Arild Doverheim, ansvarig för allt från ungdoms till elitverksamheten, Joakim Lindqvist, greenkeeper och Lars Nordström, redogörs för det program som besökare kan ta del av under helgen.

De hoppas på en gemytlig och trevlig familjedag när det kommer att bjudas på såväl enklare förtäring som gratis spel på banan.

Fast det senare gäller inte på de nya banorna. Privilegiet att spela där har endast tre grupper, förutom banpersonalen även de äldre medlemmar, ”H55-gubbar” som lagt ned mycket tid för att röja, bränna ris och annat nödvändigt samt klubbens elitspelare, däribland Jesper Knutsson, som är Samuelsdals GK:s representant på Nordea Tour. Det sistnämnda är Sveriges största golftour.

Utbyggnaden har förstås inte varit gratis. Slutnotan beräknas landa på mellan 1,2 och 1,5 miljoner kronor.

–Det är billigt. Normalt räknas det med att ett hål kostar en miljon kronor.För det har golfklubben även kompenserat Samuelsdals IF med en ny femmannaplan för fotboll.

Annons

–Antalet fotbollsplaner är färre nu än när banan anlades, men å andra sidan har det tillkommit fyra konstgräsplaner i Falun istället.


Eric Salomonsson

023-475 11
eric.salomonsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan