Annons

Annons

Annons

Trav

Svensk dominans i Trav-VM – On Track Piraten fyra

On Track Piraten, Dalatravets stolthet, var under lördagskvällen i USA för start i årets upplaga av Trav-VM.

Tyvärr hade Fru Fortuna än en gång spelat dalahästen ett spratt. Detta eftersom han hade lottats till ett åttonde spår bakom startbilen. Med ett läge så långt ut på vingen är man som regel slagen på förhand.

Det gick också som väntat. Körande Örjan Kihlström mäktade inte vara med i rusningen från start utan backade ned i kön. Det gick så illa att man hamnade sist i det 10 hästar stora fältet. Ingenting hände sedan under loppets gång och positionen blev bara mer och mer ödesdiger ju längre loppet gick

Annons

Annons

.In på upploppet chansade dock Örjan invändigt och Piraten som hade krutet torrt sprutade där inne som en demon och gick fortast av alla den sista biten. När linjen skars var han utnosad men minsta möjliga marginal om tredjeplatsen.

Att vara fyra med det löpningsförloppet var dock storstilat och var ett bevis för att On Track Piraten är i sitt livs slag och att han är en av världens allra bästa hästar.

Hela loppet kom nu att domineras av Sverige. Visserligen var vinnaren USA-född men Resolve tränas av Åke Svanstedt och är svenskägd.

Tvåa i loppet var Oasis Bi med Erik Adielsson i vagnen. Trea hemmahästen Flagenan Memory som alltså snuvade On Track Piraten på Bronspengen.

On Track Piraten slutade fyra i VM.

Bild: Stefan Ericson


Lars Lindh

023-935 02
dalasporten@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan