Annons

Annons

Annons

Trav

Seger i anrikt storlopp för On Track Piraten

On Track Piraten, Hans Strömbergs stjärntravare, fortsätter att leverera.
I samband med lördagens V75-tävlingar avgjordes klassiska storloppet C.L. Müllers memorial som sista avdelning.
Piraten som så sent som för två veckor sedan var i USA för start i VM-loppet visade att resor och dylika saker inte påverkar en topptravare.

Johnny Takter var tillbaka som kusk bakom On Track Piraten.

Bild: Stefan Ericson

Efter en perfekt styrning av Johnny Takter avgjorde Piraten till en enkel seger. En triumf värd inte mindre än 400 000 kronor.

Dalahästen har därmed bara i år tjänat 3,3 miljoner kronor. Totalt i karriären har det blivit 12,8 miljoner och mer lär det blir, ty Piraten är faktiskt bättre än någonsin tidigare.

Annons

Annons

Segern var hans sjunde i år och totalt under årens lopp har det blivit 28 triumfer. Då skall man ha i åtanke att han konstant har tävlat mot världseliten.

- Klart att man inte annat än kan vara imponerad. Han är bara fantastiskt, menade en nästan rörd Hans Strömberg efter loppet

Det var frågetecken inför lördagens start. En normal häst hade behövt längre paus för att behålla former. Resor tar även på en häst.

- Men han har känts så fin i jobben så jag tvekade inte om att anmäla till Müllers. Han verkar gilla täta starter, menade tränare Strömberg inför loppet och rätt hade han.

Nu är det här med framgångar på skånebanan Jägersro inget nytt för Piraten. Segern var hans tredje i just Müllers Memorial och han är därmed den mest framgångsrike i detta lopp sedan klassiska Frances Bulwarks tider.

Segern var dalatravets 21:a i V75 i år. Det är därmed det bästa någonsin. Ändå återstår två månader så vi kan räkna med ytterligare framgångar. Varför då inte från Piraten.


Lars Lindh

023-935 02
dalasporten@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan