Annons

Annons

Annons

Hedemora

Gymnasieelever bygger hinderbana och volleybollplan i Sveaparken

En hinder- och motorikbana och en beachvolleybollplan håller på att byggas i Hedemora. Det är elever på Martin Koch-gymnasiet som genomför bygget som en del i utbildningen.

Inbäddat innehåll

I tre veckor har eleverna, som läser andra året på bygg- och anläggningsprogrammet, jobbat med det nya byggprojektet i Sveaparken. Hittills har de grävt ur marken där den nya motorikbanan och beachvolleybollplanen ska ligga, och på måndagen var det dags att montera stolparna som ska hålla upp volleybollnätet.

Annons

– Vi har gjort några mindre jobb tidigare, men det här är det första stora projektet som vi har fått förtroende av kommunen att göra. Det är kul faktiskt, säger Anton Rappendal, som är en av eleverna.

Läs mer: Ljuskväll i Sveaparken för Världens barn

Annons

Anton Rappendal tycker att det är kul att göra något som finns kvar i framtiden.

Bild: Malin Jansson

Leif Fjägerås, lärare på bygg- och anläggningsprogrammet, berättar att skolan blev tillfrågad när för få anbud lämnades in till kommunens upphandling.

– Eleverna som gick i tvåan förra året hjälpte Hedemorabostäder med att göra uteplatser, och jag tror att kommunen ser att det är en tillgång med ett gymnasium och vill nyttja kompetensen som finns. Och jag tror att det uppskattas av Hedemoraborna att det händer något i Sveaparken, säger han.

Läs mer: Martin Koch-gymnasiet höll eget Musikhjälpen för att samla in pengar

Hinder- och motorikbanan kommer att bli nästan 25 meter lång och tio till tolv meter bred, och ska kunna användas av både barn och vuxna. Totalt jobbar sex elever med projektet, som ska vara klart till våren 2017.

– Det är kul att det är något som finns kvar i framtiden, att man inte tar bort det direkt när vi har gjort det för att vi går i skolan, säger Anton Rappendal.

Annons

Annons

Samuel Rutevik och Johan Malmstedt markerar var stolparna till volleybollnätet ska monteras.

Bild: Malin Jansson


Malin Jansson

0226-86421
malin.k.jansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan