Annons

Annons

Annons

Falun

Klädbytardagar ska inspirera till återbruk

Nästa vecka anordnar de kommunala bolagen Falu Energi & Vatten och Kopparstaden klädbytardagar i Falun. Tanken är att inför kommande julhandeln inspirera människor till återbruk.

Mellan den 28 november och 4 december, alltså hela nästa vecka, anordnas klädbytardagar i gamla Intersportlokalen på Åsgatan i centrala Falun.

– Klädbytardagarna är ett sätt för oss att visa hur Faluborna kan minska sin klimatpåverkan på ett enkelt sätt. Det är faktiskt så att en av de viktigaste åtgärderna som får stor effekt på klimatet är att köpa färre nya saker, säger Hanna Bergman, återvinningschef på Falu Energi & Vatten i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

De kläder som blir kvar efter klädbytardagarna kommer lämnas till välgörenhetsorganisationer.

Bild: Berit Roald / NTB scanpix / TT

Det kommer gå till på så sätt att man tar med sig max tre hela och rena plagg som man själv vill bli av med. Man kan lämna kläder, väskor eller skor.

– Vi tar inte emot till exempel underkläder, strumpor eller smycken. När man lämnat plaggen får man möjlighet att leta upp något annat att ta med sig hem. I butiken blir det, förutom klädbyte, även aktiviteter som inspirerar till återbruk på olika sätt, berättar Stefan Carlsson, marknadsassistent på Kopparstaden.

De kläder som finns kvar efter arrangemanget kommer skänkas till välgörenhetsorganisationer. Öppettider för klädbytardagarna är måndag-fredag klockan 10-18, 10-16 på lördagen och 12-16 på söndagen.

På lördag arrangerar även Falu kommun den årligen återkommande Återbruksfesten på Magasinet i Falun. Återbruksfesten är en mässa med fokus på temat återbruk.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Annons


Anna Gustafsson

023-936 27
anna.gustafsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan