Annons

Annons

Annons

Bullermyren-Hagalund

"Personalen hotas": Maserhallen vill sätta upp övervakningskameror

Maserhallen har problem med hot och våldsamt bemötande från vissa besökare. Ofta tvingas personalen kalla på hjälp med överfallslarmet.
Nu vill hallen vill sätta upp övervakningskameror.

En ansökan om det har lämnats in till länsstyrelsen.

Maserhallens personal utsätts för hot och våldsamt bemötande. Nu vill hallen sätta upp övervakningskameror som ska spela in våldshändelser.

Bild: Staffan Björklund

Syftet med kameraövervakningen ska vara att motverka en eskalerande hotfull miljö för personal och gäster, står det i ansökan.

Annons

– Bakgrunden är de problem vi haft med förstörelse och den hotbild personalen känner. De kan mötas av aggressivitet när de säger ifrån, säger Håkan Castor, Maserhallens ordförande.

Problemen har även lett till kostnader med extra resurser på 1,4 miljoner. Det har bidragit till inkomsttapp under 2016.

Senast har 14 fönsterrutor slagits sönder på baksidan av fastigheten.

Det är framförallt vid sporthallarna, utrymmena runtomkring och i gången mellan A- och B-hallen som det sker incidenter.

Annons

Brand har anlagts på toaletter och i undanskymda gångar. Det händer att personer gömmer sig kvar och utnyttjar lokalerna efter stängning.

Det har även hittats avföring på golvet och som smetats på väggen.

Maserhallen vill ha kamerainspelningar av våldshändelser, bland annat för att kunna styrka uppgifter vid rättsliga prövningar. Det har hittills varit mycket svårt att utreda brott och identifiera gärningsmän, enligt ansökan till länsstyrelsen.

Därför ska kamerorna bara aktiveras när överfallslarmet används.

Maserhallen vill att kameror placeras på tre områden. Ett är biljetthallen och restaurangdelen där receptionen och restaurangkassan övervakas. Ett annat område är inne i sporthallarna och ett tredje hallens korridorer.

Hallen är en samlingsplats för många ungdomar som inte alltid har direkt ärende där.

– Det kan vara kompisar till ungdomar som använder sporthallarna. Det finns begränsade ställen för ungdomar att vara på, det är på Kupolen och hos oss. Det går inte att peka ut någon speciell grupp, säger Håkan Castor.

Annons

Ledningen tror även att kameror kan ha en förebyggande och avskräckande effekt.

Äventyrsbadet Aqua Nova där det tidigare varit problem med sexuella ofredanden omfattas inte av begäran om kameraövervakning.

– Det är inga problem längre på Aqua Nova, säger Håkan Castor.


Sylvia Kjellberg

023-475 92
sylvia.kjellberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan