Annons

Annons

Annons

Annons

Gagnef

Kulturskolans rektor: "En ynnest att få hit Stina-Kari"

– Det är en ynnest att vi får hit Stina-Kari, det är mer än vi vågat ens hoppas på, säger Leksands kulturskolas rektor Per Westblom.
Han är övertygad om att musikalutbildningen kommer att öka Leksands attraktionskraft, bredda kulturutbudet och vara bra för kommunens unga – och äldre.

Per Westblom har på uppdrag av Leksands kommun sett över möjligheterna att starta och en kulturskola i Leksand och formerna för verksamheten.

Det har lett till att Leksand i höst startar en treårig musikalutbildning med plats för– när den är helt utbyggd – 75 elever, 25 i varje årskurs.

– En viktig förutsättning är att vi får mer medel så att det inte inverkar menligt på musik- och dansskolans fina verksamhet. Efter att ha studerat hur andra kommuner jobbar har vi valt att satsa på musikal eftersom det ger goda möjligheter till ett fruktbart samarbete med vår befintliga verksamhet, säger han och berömmer Leksands politiker för deras framsynthet och vilja att utveckla.

Annons

Annons

Stina-Kari Axelsson sökte den utannonserade tjänsten som musik-, drama- och sångpedagog och har nu fått tjänsten och förtroendet att leda musikalutbildningen, som vänder sig till barn och ungdomar mellan 13 och 20 år.

Verksamheten kommer att bedrivas efter skoltid och kommer att omfatta stora musikaluppsättningar och årliga redovisningar i showform, men också "mindre" uppsättningar av ett litet danskompani – jämförbara med de Frost- och Lejonkungen-shower som Stina-Kari satt upp i Gagnef.

– Hon är en otrolig kraft och vi trodde uppriktigt sagt inte att vi i en och samma person skulle få all den kompetens vi behöver för den här satsningen, säger Per Westblom.

Före jul genomförde Leksands musik- och dansskola en musik- och dansshow i Sporthallen. Ungefär 180 personer medverkade och den sågs av totalt 2 200 personer.

– Nu kan invånarna och andra intresserade se fram emot fler och kanske också ännu större liknande produktioner, säger rektorn.

Läs också Stina-Kari lämnar Gagnef för Leksand – Ska leda ny musikalutbildning.


Kent Olsson

0241-105 80
kent.olsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan