Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Skidskytteframgångar i hård vind

I helgen avgjordes Swecup 3-4 i Sollefteå. Sollefteå bjöd på otroligt fina spår, sol och mycket vind, vilket ställde höga krav på skyttet.

På lördagen var det distans med fyra skjutningar och tilläggsminuter för varje bom, vilket gjorde skyttet väldigt avgörande. Bäst av Moras åkare lyckades Anna Wikström som med 18 träff tog en andraplats i seniorklassen och gick därmed upp i ledning i totalen.

I H17 lyckades Malte Stefansson efter bra åkning ta en 4:e plats. Även David Höglund åkte bra, men med lite fler bom hamnade han på en 10:e plats i samma klass. Även Ella Halvarsson åkte bra men hade lite oflyt med mycket vind de två första serierna och landade på en 9:e plats i D19.

Annons

Annons

På söndagen var det sprint på programmet och ännu blåsigare på skjutvallen. Malte lyckades med bättre skytte (1-3) och tog hem segern i H17. Även David sköt bättre och blev 6:a.

Anna har inte hittat åkformen och det blev en 4:e plats idag efter tre bom. Ella hade fortsatt problem med blåsten och slutade på 9:e plats idag igen. Emma Höglund stod över lördagens distans men var taggad att göra en bra sprint. Med 1-1 i skytte slutade hon 6:a i D21.

Malte Stefansson vann H17 när det var dags för sprint.

Bild: Pär Wikström

Anna Wikström tog en andraplats i seniorklassen efter 18 träff i lördagens tävling.

Bild: Pär Wikström


www.dt.se

023-936 00
72023@dt.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan