Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Ovako investerar 20 miljoner i Smedjebacken

I höstas investerade Ovako i ny värmebehandlingsutrustning i Smedjebacken. Nu följer man upp med en ny ugn som kommer att tas i drift i april.

– Totalt handlar det i runda slängar om investeringar på cirka 20 miljoner kronor, säger till DT Oskar Bosson, kommunikationschef vid Ovako.

I ett pressmeddelande beskriver Ovako investeringen i ökad produktionskapacitet:

"Investeringen är ett steg i strategin att bredda verksamheten på anläggningen och avser en ugn som tillsammans med den nyligen installerade värmebehandlingskapaciteten skapar en samordnad, effektiv och flexibel produktion av värmebehandlat stål i Smedjebacken.

Annons

Annons

Med de investeringar som nu görs i Smedjebacken minskar ledtiden för produktion och leverans av värmebehandlat stål för Ovakos kunder, från veckor till någon eller några dagar, samtidigt som mängden materialtransporter inom koncernen minskas avsevärt.

På anläggningen i Smedjebacken finns redan materiallaboratorium och övriga teknikfunktioner som hjälper till att säkerställa högsta kvalitet."

I likhet med ugnen som installerades i Smedjebacken under kvartal två och tre 2016 kommer den nya ugnen från Ovakos anläggning i Forsbacka, uppges det i pressmeddelandet.

– Ovako har cirka 330 anställda i Smedjebacken och knappt 3 000 i koncernen. Produktionsanläggningar finns i Sverige och Finland och så har vi försäljningsorganisationer i Nordamerika, hela Europa och Asien, upplyser Oskar Bosson.


Torbjörn Granling

0240-882 08
torbjorn.granling@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan