Annons

Annons

Annons

Mora

Sollerö IF tilldelas stipendium från Morakniv – "Insatser som sträcker sig långt utöver det vanliga"

I dag meddelades vilken lokal eldsjäl som tilldelas 2016 års Stipendium Morakniv. Det är Sollerö IF som får stipendiet för sina insatser för integration.

För sjätte året i rad delar Morakniv ut sitt stipendium till en "lokal eldsjäl som bidrar till bygdens positiva utveckling". Stipendiet gick alltså i år för första gången till en förening - Sollerö IF.

Amier Mahmood, Bashar Mustafa, Jon Böhlmark, Pontus Bråmer, Thomas Nielsen och Hayder Alhasad från Sollerö IF tog på onsdagen emot stipendiet på Morakniv.

Bild: Morakniv

Annons

Annons

Sollerö IF:s seniorverksamhet inom fotboll har fått nytt liv tack vare asylboendena i Gesunda och Ryssa, och föreningen har blivit en mötesplats för nyanlända och lokalbor. Motiveringen till stipendiet lyder:

"Föreningen Sollerö IF har med engagemang och hjärta och genomidrottens möjligheter bjudit in nysvenskar till den lokala gemenskapen –insatser som sträcker sig långt utöver det vanliga."

Läs också: Fotboll och integration på Sollerön

Representanter från föreningen var på onsdagen på plats på Morakniv för att ta emot stipendiet på 30 000 kronor.

– Vi hoppas att vi kan använda stipendiet till fortsatt integrationsarbete, så att vi kan få en knuff i rätt riktning. Min önskan är också att vi ska få in lite fler tjejer i integrationsarbetet, det har varit en knepigare och lite större utmaning. Så det är målsättningen. Sen vet vi inte hur det blir med spelarunderlaget, i och med att det är oklart hur länge boendena blir kvar. Men vi jobbar på och det är jätteroligt, säger Pontus Bråmer, ordförande Sollerö IF, i ett pressmeddelande från Morakniv.

Läs också: Eldsjäl i Sollerö IF stipendiekandidat

Annons

En av de drivande krafterna när det gäller integrationsarbetet i Sollerö IF har varit fotbollsledaren Jon Böhlmark.

– Jag tycker vi har all anledning att vara stolta hela bygden, att vi i den här svåra situationen har stått upp för människovärdet. Jag har sprungit på mycket gott och fina krafter och jag har känt mig över att bo här, sa Jon Böhlmark i pressmeddelandet.


Anna Gustafsson

023-936 27
anna.gustafsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan