Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Framgångar för Mora Biathlon på SM i skidskytte – däribland tre guld

Tre guld, två silver och framskjutna placeringar.
Det blev Mora Biathlons facit på SM i skidskytte.
Framgångsrikast var Anna Wikström med två guldmedaljer.

Emma Höglund, Anna Wikström, Joel Andersson och David Höglund från Mora Biathlon.

Bild: Privat

När SM i skidskytte avgjorde i Östersund i slutet av förra veckan var Mora Biathlon en av många klubbar med representanter på plats.

Och det kom att gå bra för Moraklubben.

Annons

Anna Wikström var den mest framträdande åkaren då hon först tog hem guldet på 15 km distans under fredagen med nästan två och en halv minuts marginal ned till tvåan Felicia Lindqvist. Ett guld som var Wikströms första på fem år, som hon sedan följde upp med att åka hem ytterligare ett guld bara 24 timmar senare när hon tog hem masstarten.

Annons

David Höglund blev fyra i H17 medan Joel Andersson knep fjärdeplatsen på fredagen. Lördagen blev desto roligare för Joel då han var först övermållinjen i masstarten medan Höglund slutade nia.

Ella Halvarsson blev tia i D19 på fredagen och tia på lördagen medan Emma Höglund slutade sexa i D21 på den första distansen innan hon kunde åka hem en silvermedalj på lördagen.

I JSM stafetten blev det också framgångar för Morakllubben. Laget, med David Höglund på första sträckan, Joel Andersson på andra och Emma Höglund på sista sträckan var tvåa i mål.


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan