Annons

Annons

Annons

Falun

Laddningarna för elbilar har fördubblats

Under ett års tid har antalet laddningar i Falu kommun fördubblats. Samtidigt är antalet elbilar få i länet och de fordon som är vanligast är snåla dieselbilar.

Totalt nyregistrerades 7 632 bilar under 2016 i Dalarna. Av dessa utgjorde 11 procent miljöbilar och därmed hamnade Dalarna på en 17:e plats i miljöbilsranking. Detta till trots fortsätter man satsa på laddsystem för elbilar.

Så även i Falun.

Prova Plus på dalademokraten.se för endast 1 krona – få tillgång till 20 nyhetssajter

Annons

Annons

Laddare för elbil.

Bild: Christian Larsen

TV: Första laddstationen för elbil på privat initiativ

På ett år har antalet laddningar i Falu kommun fördubblats, från 4000 till 8000 under de senaste 12 månaderna. Nu ska Falu Energi och Vatten ansluta kommunens laddstolpar till det molnbaserade systemet Charge & Drive.

– Charge & Drive är ett system som bland annat övervakar driften av laddstationerna. Systemet erbjuder enkel sökning av lediga laddplatser och smidiga lösningar för betalning, något som tar oss ytterligare steg mot att framtidssäkra laddinfrastrukturen, säger Lars Runevad, projektledare för Falu Energi & Vattens elbilsprojekt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Då öppnades laddstationen i Enviken

Genom samarbetet kommer platserna för laddstationerna vara mer greppbart för användaren eftersom man länkas samman med övriga laddstationstjänster. Som kund registrerar man sig och får en bricka hemskickad som man sedan ska länka samman med sitt betalkort. Sedan ska man kunna använda flera tusen laddstationer i hela Norden.

Annons

Annons

– Vi kommer att informera våra kunder när det blir frågan om de här förändringarna, säger Runevald.


Christian Larsen

023-475 95
christian.larsen@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan