Annons

Annons

Annons

Annons

Smedjebacken

Arvsfonden skjuter till 576 000 – nu ska det byggas utegym intill Prästabadet

Nu är finansieringen klar för det planerade utegymmet på Herosområdet intill rikskända Prästabadet i Smedjebacken.

Arvsfonden bidrar med 576 000 kronor, så nu kan idéskissen för det planerade utegymmet vid Herosfältet omsättas i verklighet.

Bild: Smedjebackens kommun

Annons

Att fotbollsklubben SFK:s planer på ett gym i nära anslutning till såväl sportfält som badplats var långt framskridna kunde tidningen berätta redan i början av november förra året.

Kommunstyrelsen hade då godkänt arrendet (nyttjanderättsavtalet) mellan kommunen och fotbollsklubben. Ett avtal som Allmänna arvsfonden hade efterlyst som komplettering till den bidragsansökan, som ställföreträdande fritidschefen Lasse Andersson skickat in för fotbollsklubbens räkning.

Leveransen av redskapen till utegymmet sker preliminärt i början av juni

Annons

Och nu står det klart att arvsfonden beviljat i stort sett hela det ansökta beloppet på cirka 600 000 kronor. Närmare bestämt 576 000 kronor.

Annons

Utöver detta kommer Smedjebackens kommunkassa att skjuta till cirka 190 000 kronor utlovade kommunalrådet Fredrik Rönning (S) i samband med en presskonferens i fotbollshallen Barken Arena i fredags.

– Kommunen svarar för markarbetena och leveransen av redskapen till utegymmet sker preliminärt i början av juni, berättar Erik Blomkvist, kommunens skogs- och parkchef.

Anders Folkesson, Smedjebackens FK, och kommunalrådet Fredrik Rönning (S) tror båda att utegymmet blir ett välkommet och välanvänt tillskott på Herosområdet

Bild: Harri Sternljung

Något spikat datum när anläggningen står klar finns ännu inte.

– Men till sommaren ska det vara klart, säger Fredrik Rönning och lovar att han kommer att testa grejerna i samband med invigningen.

Såväl från kommunens som SFK:s sida understryker man att utegymmet blir en allmän anläggning som alla har fri tillgång till, dygnet runt.

Anders Folkesson som sitter i SFK:s styrelse räknar dessutom med att det 15-tal olika stationer som gymmet ska erbjuda även kan bli ett välkommet i de olika lagens träningspass.

I den ursprungliga planen fanns ett förslag om ett utegym invid elljusspåren på Hagvallen i Morgårdshammar. Men när arvsfonden sade nej till riktades fokus enbart mot Herosområdet.

Under fredagens presskonferens nämner dock Fredrik Rönning att i dagsläget planeras det för ett utegym i Söderbärke i samarbete med fotbollsklubben Söderbärke Goif.

Annons

Annons

– Det är ännu lite oklart var den ska placeras vid Bärkevallen, tillägger Fredrik Rönning.

Läs även: Vill ha friluftsgym vid elljusspåret

Läs även: Här är länets första utegym

Läs även: Faluborna får ett nytt utegym i Kålgården


Harri Sternljung

0240-882 02
harri.sternljung@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan